Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Messi en teamgenoten duiken net op tijd weg voor stroomkabel tijdens huldiging

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 21/12/2022 om 09:57 GMT+1

Lionel Messi vermeed ternauwernood een ongeluk tijdens de viering van het wereldkampioenschap in Buenos Aires. De Argentijnse superster zat samen met Nicolas Otamendi, Ángel Di María, Leandro Paredes en Rodrigo De Paul op het dak van de bus die de wereldkampioenen door de hoofdstad reed. Maar plotseling verscheen er een machtige stroomkabel recht voor het kwintet.

Leandro Paredes, Rodrigo de Paul, Lionel Messi, Angel di Maria et Nicolas Otamendi vieren de wereldtitel met de uitzinnige Argentijnse fans.

Foto: Getty Images

Pas op het laatste moment doken de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar en zijn teamgenoten onder de kabel door en voorkwamen ze een val van het dak van de bus.
Juventus-middenvelder Leandro Paredes werd zelfs door de lijn in de nek geraakt en verloor zijn pet, die van de bus viel. Van een grote shock was echter geen sprake. Rodrigo de Paul ging enkele seconden na het bijna-ongeluk weer door met juichen.
De selectie van coach Lionel Scaloni landde dinsdagochtend om 02.30 uur lokale tijd in de hoofdstad en reed langs de uitzinnige fans in de bus met open dak naar het centrum van Buenos Aires.
Argentinië werd zondag voor de derde keer tot wereldkampioen gekroond in de finale tegen Frankrijk. Messi treedt daarmee in de voetsporen van Diego Armando Maradona, die zijn land in 1986 naar de wereldtitel leidde.

WAAR VOLG JE HET WK-NIEUWS?

Al het nieuws rondom het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie