Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Orsic helpt Kroatië met prachtgoal langs Marokko in troostfinale

Menno Waebeke

Geupdate 17/12/2022 om 20:45 GMT+1

Kroatië heeft met een 2-1-overwinning op Marokko de derde plaats veroverd op het WK voetbal in Qatar. Mislav Orsic was met een prachtig doelpunt de matchwinner aan de kant van de Kroaten. Kroatië behaalt met de zege voor de tweede keer een podiumplek op het WK voetbal, na de verloren finale tegen Frankrijk in 2018.

De Kroaten zetten met de bronzen plak een kroon op een succesvol WK.

Foto: Getty Images

Beide ploegen begonnen met een aantal wijzigingen aan de ondankbare strijd om de derde plek, maar lieten al vroeg blijken de kans op brons niet zomaar aan zich voorbij te willen laten gaan. In de zevende minuut kwam Kroatië op voorsprong nadat verdediger Josko Gvardiol raak kopte uit een vrije trap.
Op een Marokkaans antwoord hoefden de fans echter niet lang te wachten, want een aantal minuten later was het Achraf Dari die eveneens met een kopbal uit een vrije trap - van Hakim Ziyech - de beide ploegen weer in evenwicht bracht in het Khalifa International Stadion in Doha.
Kroatië was duidelijk de sterkere ploeg in de troostfinale en ging dan ook op zoek naar de voorsprong in het restant van de eerste helft en die kwam er ook. Mislav Orsic kreeg voor het eerst dit toernooi een basisplaats en werd aangespeeld door Marko Livaja. De aanvaller van Dinamo Zagreb krulde de bal vervolgens fraai in de bovenhoek achter de kansloze Bounou.
picture

Mislav Orsic kan juichen na zijn winnende doelpunt in de troostfinale tegen Marokko.

Foto: Getty Images

Sprookje ten einde

In de tweede helft kwam Marokko met Youssef En-Nesyri nog wel een paar keer dichtbij de gelijkmaker, maar echt aanspraak op een treffer maakten de Leeuwen van de Atlas echter niet. Daarmee komt er met een vierde plaats een einde aan het sprookje van Marokko dat dit toernooi onder andere Spanje, Portugal en België uitschakelden.
Voor Kroatië betekent de overwinning een tweede WK-medaille op rij, nadat op het WK van 2018 in Rusland al eens zilver werd behaald. Destijds werd de finale in Moskou verloren van Frankrijk.

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie