Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | "Sorry Maradona, Messi is beste ooit geworden" - Argentijnse media over wereldtitel

Menno Waebeke

Geupdate 19/12/2022 om 10:43 GMT+1

Argentinië won afgelopen zondag de wereldtitel ten koste van Frankrijk en de media in het Zuid-Amerikaanse land zijn vanzelfsprekend lyrisch over de prestatie van de Argentijnen en in het bijzonder over sterspeler Lionel Messi. "Messi's Argentinië heeft de hemel bereikt."

Lionel Messi kust de wereldbeker.

Foto: Getty Images

Lionel Messi was dit toernooi met zeven doelpunten en drie assists de grote man bij Argentinië en ook in de WK-finale drukte hij met twee goals een cruciale stempel op het succes van de Argentijnen. Na 120 minuten spelen stond er een 3-3-stand op het bord en in de penaltyserie trok Argentinië - mede dankzij een benutte strafschop van Messi - aan het langste eind.
De media in Argentinië stond vooraan om Messi dan eindelijk definitief heilig te verklaren. "Hij is niet van deze planeet, hij was dit toernooi geweldig. Niemand verdient het meer dan Messi, de wereld is nu van hem", schrijft El Clarín.
La Nación doet daar nog een schepje bovenop. "Messi's Argentinië heeft de hemel bereikt", schrijven zij. "Na 36 jaar is het ze eindelijk weer gelukt, wereldkampioen. Messi en zijn teamgenoten hebben de gehele natie trots gemaakt, ze zijn voor altijd helden."

Maradona voorbij

36 jaar geleden was het Diego Maradano die de wereldbeker als aanvoerder omhoog mocht houden voor Argentinië. Jarenlang werd gezegd dat Messi door de ontbrekende titel nog steeds onder de Argentijnse legende stond, maar daar kwam zondag dus verandering in.
"Vandaag is Messi de beste speler in de geschiedenis geworden, sorry Diego Maradona", schrijft Olé. "Glorie voor Messi, de wereld is een mooiere plek nu hij wereldkampioen is. Het lot, dat zo vaak meedogenloos was voor hem, heeft het beste voor het laatste bewaard. Hij is een held voor in de eeuwigheid geworden."
picture

Lionel Messi kan met zijn eigen wereldtitel eindelijk uit de schaduw kruipen van Diego Maradona.

Foto: Getty Images

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie