Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | FIFA-baas Infantino wil elke 3 jaar WK organiseren na succes Qatar

Menno Waebeke

Geupdate 20/12/2022 om 14:25 GMT+1

Als het aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino ligt, kunnen we in de toekomst elke drie jaar genieten van een wereldkampioenschap voetbal. De Zwitser ziet het het winter-WK in Qatar als een echte 'eyeopener'. Het toernooi in de Golfstaat leverde voor de FIFA 6,2 miljard dollar op.

Gianni Infantino wil om de drie jaar een WK voetbal organiseren in de toekomst.

Foto: Getty Images

Volgens de Daily Mail is de wens van Infantino vooral te verklaren door de enorme opbrengsten van het WK voetbal in Qatar van afgelopen maand. Met een bedrag van 6,2 miljard dollar werd er ruim 840 miljoen dollar meer verdiend dan tijdens het WK in Rusland van 2018.
Infantino moet met zijn eventuele hervormingen echter minimaal nog wachten tot 2030. Het is nog niet bekend waar het toernooi over acht jaar wordt gehouden, maar onder andere Spanje-Portugal-Oekraïne, Colombia-Ecuador-Peru en Marokko lijken in de race voor de organisatie.
Met de Europese voetbalbond UEFA en de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOl heeft Infantino twee grote tegenstanders van de verandering. Eerdere pogingen om het WK om de twee jaar te laten plaatsvinden, werden al tegengehouden door de bonden. Mede door de organisatie van het EK en de Copa América.

WK voor clubs

Eerder deze week baarde Infantino al opzien door met het plan te komen om het WK voor clubteams flink uit te breiden. Normaal gesproken doen de zes continentale kampioenen mee aan het WK voor clubteams, maar daar moet vanaf 2025 verandering in komen.
Infantino wil het toernooi uitbreiden naar 32 clubs, iets wat veel weerstand oproept bij de clubs en bonden, die al jarenlang te maken hebben met een overvol programma voor hun spelers. Hoe teams zich kunnen kwalificeren voor dit eindtoernooi is bovendien nog niet duidelijk.

Waar volg je het laatste sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je natuurlijk gewoon hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie