Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Degradatiezorgen, woedende fans en nieuwe trainer - Grootmacht Valencia in zwaar weer

Menno Waebeke

Geupdate 14/02/2023 om 16:04 GMT+1

Valencia werd in de clubhistorie zes keer landskampioen van Spanje, maar de ploeg van Justin Kluivert verkeert dit seizoen in zware problemen. De club uit de 'sinaasappelstad' staat momenteel onder de degradatiestreep op een achttiende plaats en dat zorgde voor een massaal protest onder de supporters. Rubén Baraja is - na het ontslag van Gennaro Gattuso - aangesteld om de boel te redden.

Justin Kluivert kon als invaller een nieuwe nederlaag tegen Athletic Club niet voorkomen.

Foto: Getty Images

Afgelopen zaterdag werd voor de vijfde keer op rij verloren toen Athletic Club in het eigen Estadio de Mestalla met 1-2 te sterk was. Valencia heeft met Edinson Cavani, Jose Gaya en Samuel Castillejo nog steeds een aantal topspelers, maar toch bungelen de Spanjaarden onderaan de ranglijst.
De zesvoudig landskampioen staat momenteel op de achttiende plaats en weet alleen Getafe en Elche onder zich te houden. De laatste drie in de competitie degraderen direct en dus moet Valencia de komende weken punten gaan sprokkelen in La Liga. Dat gaan ze doen met de nieuwe coach Rubén Baraja, die van 2000 tot 2010 als speler al uitkwam voor Valencia.
Baraja neemt de taken over van de Italiaanse manager Gennaro Gattuso die eind januari werd ontslagen door de tegenvallende resultaten. Zijn opvolger was eerder al coach van onder andere Elche CF, Sporting Gijón en Real Zaragoza. Baraja is inmiddels al de zevende trainer in slechts vier jaar tijd.
picture

Protesten Valencia-fans tegen de Singaporese eigenaar Peter Lim.

Foto: Getty Images

Supporters in opstand

De slechte resultaten hebben ook gezorgd voor een opstand onder de supporters. Voor en tijdens de wedstrijd tegen Athletic Club protesteerden duizenden fans met spandoeken en liederen tegen de eigenaar Peter Lim. Op de banners waren teksten als 'Lim out' en 'Lim, go home' te lezen.

Cruciaal treffen met Getafe

Aanstaande maandag staat voor de nieuwe coach Barraja direct een cruciaal duel op het programma. Valencia neemt het uit op tegen directe concurrent Getafe, dat een plaatsje onder 'de vleermuizen' staat. De Nederlander Justin Kluivert kan dan weer minuten maken, hij is terug van een lichte blessure.

Stand La Liga

1. Barcelona 21-56 (+36)
2. Real Madrid 20-45 (+23)
3. Real Sociedad 21-42 (+10)
4. Atlético Madrid 21-38 (+13)
5. Real Betis 21-38 (+5)

17. Espanyol 21-21 (-7)
18. Valencia 21-20 (+0)
19. Getafe 21-19 (-10)
20. Elche 20-9 (-25)

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie