Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UWCL | Loting groepsfase 2023/2024 - Ajax Vrouwen treffen Bayern, Paris Saint-Germain en AS Roma

Kevin van Nunen

Geupdate 20/10/2023 om 13:42 GMT+2

De Ajax Vrouwen hebben zich voor het eerst geplaatst voor de groepsfase van de Women’s Champions League. Dankzij vijf doelpunten van Romée Leuchter verspreid over twee duels waren de Ajax Vrouwen veel te sterk voor FC Zürich (0-6 en 2-0). Dit betekent dat de Ajax Vrouwen meedoen aan de groepsfase en de loting liegt er niet om. Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma kwamen uit de koker.

Feest in Amsterdam want de Ajax Vrouwen kwalificeren zich voor de Champions League

Foto: Getty Images

Het is niet de eerste keer dat de Ajax Vrouwen meedoen aan het kampioenenbal, maar het is wel voor het eerst dat de ploeg een groepsfase speelt. Die is nog vrij nieuw in de Women’s Champions League. Dit wordt pas de derde editie.
Kwalificatie betekent dat de kampioen van Nederland zes absolute topduels speelt in de groepsfase, die tussen november en januari wordt gespeeld. Aangezien de UEFA flinke eisen heeft, spelen de Ajax Vrouwen hun thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena. Er is dus toch nog Europees voetbal op het hoogste niveau in Amsterdam. FC Twente redde het niet in de voorronde en verloor van BK Häcken.

Zestien deelnemers, vier groepen

Er nemen in totaal zestien clubs deel aan de groepsfase, die worden verdeeld over vier poules. De opzet is oud en vertrouwd: zes wedstrijden, drie thuis keer thuis en uit en de nummers één en twee stoten door naar de knockout-fase onderweg naar de finale in Bilbao.
Op basis van het nu nog geringe UEFA-coëfficiënt zat Ajax Vrouwen bij de loting in pot 4, wat wel eens een zware loting kon opleveren. Dat bleek vrijdag. Het lot koppelde de kampioen van Nederland aan Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma.
Dit betekent een treffen met de kampioen van Duitsland, de nummer twee van Frankrijk en de kampioen van Italië. Leuk voor de Ajax Vrouwen is dat het bij PSG twee Oranje Leeuwinnen treft: Lieke Martens en Jackie Groenen.

Resultaat loting groepsfase Champions League 2023/24 met Ajax Vrouwen

Groep A
FC Barcelona
FC Rosengard
Benfica
Eintracht Frankfurt
Groep B
Olympique Lyon
Slavia Praag
St. Pölten
SK Brann
Groep C
Bayern München
Paris Saint-Germain
AS Roma
Ajax
Groep D
Chelsea
Real Madrid
BK Häcken
Paris FC

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie