Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | PSG-trainer Galtier bevestigt exit Lionel Messi na dit seizoen

Maurits ten Kate

Geupdate 01/06/2023 om 14:19 GMT+2

De kogel is door de kerk. Na dit seizoen speelt Lionel Messi niet meer voor Paris Saint Germain. Dat meldt Christophe Galtier, trainer van de Parijse club, vandaag tijdens de wekelijkse persconferentie. Dat Messi weg zou gaan bij PSG hing al een tijdje in de lucht. De Argentijn, die eind vorig jaar wereldkampioen werd met zijn land in Qatar, flirt al een tijd met een overstap naar Saudi-Arabië.

Lionel Messi sous les couleurs du PSG

Foto: Getty Images

"Ik had het voorrecht om de beste speler in de geschiedenis van het voetbal te coachen. De wedstrijd tegen Clermont zal de laatste wedstrijd van Leo worden in het Parc des Princes", aldus Galtier.
Messi maakte in 2021 de overstap van Barcelona naar Parijs vanwege financiële malheur bij de Catalaanse club. Ondanks pogingen van de club om de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar te laten blijven, heeft Messi nu toch besloten Parijs te verlaten.
Een terugkeer naar Barcelona zit er hoogstwaarschijnlijk niet in, aangezien de Catalanen de financiën niet rond kunnen krijgen. In plaats daarvan lijkt een verhuizing naar Saudi-Arabië het meest waarschijnlijk. Al Hilal lijkt de beste kaarten te hebben om de wereldkampioen in te lijven. Messi zou dan in de dezelfde competitie gaan spelen als Cristiano Ronaldo, die begin dit seizoen Manchester United verliet voor de oliestaat.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie