Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ligue 1 | PSG stelt Kylian Mbappé ultimatum en wil ster sowieso niet gratis laten vertrekken

Sander Grasman

Geupdate 07/07/2023 om 14:37 GMT+2

Kylian Mbappé staat nog een jaar onder contract bij Paris Saint-Germain, maar heeft al aangegeven dat hij zijn aflopende verbintenis in de Franse hoofdstad niet zal verlengen. Dit zou betekenen dat de Parijse club zijn ster deze zomer moet verkopen, willen het hem volgend jaar niet gratis de deur uit zien lopen. PSG heeft de spits nu een deadline gegeven om alsnog bij te tekenen.

Nasser Al-Khelaifi en Kylian Mbappe in betere tijden.

Foto: Getty Images

Sinds zijn komst in 2017 heeft Paris Saint-Germain er alles aan gedaan om de jongen van de stad zo lang mogelijk aan de club verbonden te houden. Toch lijkt het allemaal niet genoeg om Mbappé ertoe te verleiden om zijn in 2024 aflopende contract te verlengen en daarom wordt het binnenkort buigen of barsten voor de Franse superster.
Terwijl Mbappé zijn vakantie doorbrengt in Kameroen, heeft PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi hem twee weken gegeven om te beslissen over zijn toekomst. Mocht hij in die periode niet bijtekenen, dan staat volgens de Qatarees de deur naar de uitgang open voor hem.

NIEMAND GROTER DAN DE CLUB

Een paar weken geleden liep Lionel Messi uit zijn contract in het Parc des Princes en Mbappé heeft al aangekondigd diens voorbeeld volgend jaar te willen volgen. Al-Khelaifi gaf op de persconferentie waarin Luis Enrique werd gepresenteerd als nieuwe coach van de club aan teleurgesteld te zijn in de speler: "Mbappé is een geweldige jongen, een echte heer, en het is niets voor hem om gratis weg te willen gaan."
"We willen dat hij blijft", ging de voorzitter verder, "maar zullen hem zeker niet gratis laten vertrekken. hij heeft volgende week en uiterlijk de week erna om te beslissen over zijn toekomst, maar als hij tegen die tijd niet heeft bijgetekend, dan staat de deur voor hem open. Niemand is groter dan de club", waarschuwt hij.

Real Madrid houdt situatie in de gaten

Volgens de voorzitter zou er zelfs een mondelinge overeenkomst zijn tussen de club en de speler, dat er geen sprake zou kunnen zijn van een gratis transfer, maar inmiddels heeft het kamp van Mbappé dit weersproken. De speler verwacht over twee weken 'gewoon' aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen.
Intussen houden verschillende topclubs de situatie rond de superster nauwlettend in de gaten. Naar verluidt maakt Real Madrid de grootste kans op de handtekening van de Fransman - al is het de vraag of zij na onder andere het aantrekken van Jude Bellingham daar deze zomer nog wel het geld voor hebben - , terwijl steenrijke Engelse clubs als Manchester City en Newcastle United de enige andere clubs lijken te zijn die zich de superster kunnen veroorloven.
Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de soap rond Mbappé, maar volgens Al-Khelaifi moet er na 31 juli dus een hoop duidelijk zijn. We blijven de situatie in de gaten houden.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie