Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

La Liga | Mateu Lahoz, die Nederland-Argentinië floot, moet stoppen als scheidsrechter

Yannick Wezenbeek

Geupdate 25/04/2023 om 10:46 GMT+2

Mateu Lahoz lijkt zijn laatste wedstrijd te hebben gefloten La Liga. De omstreden scheidsrechter heeft te horen gekregen dat hij te oud is en dus alleen nog mag werken als videoscheidsrechter. De Spaanse scheidsrechtersbaas heeft aangegeven dat Lahoz beter kan stoppen vanwege zijn leeftijd. De Spanjaard was voer voor discussie na zijn optreden bij Nederland-Argentinië op het WK.

Antonio Mateu Lahoz

Foto: Getty Images

Op het WK in Qatar was Mateu Lahoz de kop van jut. Er was veel discussie omtrent zijn optreden en dan vooral het aantal gele kaarten die hij gaf in de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië. De Spanjaard moest na die wedstrijd ook het WK verlaten.
Na dit opmerkelijke optreden floot hij nog twee keer in de Spaanse competitie. Zijn eerste optreden in La Liga zorgde gelijk weer voor een hoop discussie. Weer gaf Lahoz veertien gele kaarten, dit keer in de ontspoorde derby tussen FC Barcelona en Espanyol.

Te oud

In zijn tweede wedstrijd na het WK was er weer een hoop gedoe. Nadat Lahoz na 15 minuten Sevilla-trainer Jorge Sampaoli had weggestuurd, gaf hij helemaal geen kaart.
De scheidsrechtersbaas leek toen definitief klaar met Lahoz want daarna floot de Spanjaard geen wedstrijd meer. Volgens diverse Spaanse media is de scheidsrechter klaar met fluiten. Er zou hem mede zijn gedeeld dat hij te oud is om nog wedstrijden te fluiten. Lahoz is momenteel 46. Zijn collega Carlos del Cerro Grande, van 47 jaar heeft hetzelfde nieuws gekregen.

VAR

Volgens Marca is Lahoz niet blij met het nieuws. Al mag hij nog wel verder als VAR. Of de Spanjaard dat ook gaat doen, is nog onduidelijk.
Er komt dus na meer dan 280 duels een einde aan de indrukwekkende carrière van de scheidsrechter. Hij mocht acteren op drie WK’s, floot op de Olympische Spelen en de Champions League finale van 2021.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het nieuws rondom de ontknoping van het Eredivisie-seizoen volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie