Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

MLS | Messi verklaart keuze voor Inter Miami - "Dat wilde ik heel graag"

Maurits ten Kate

Geupdate 08/06/2023 om 10:27 GMT+2

Lionel Messi vervolgt zijn loopbaan bij Inter Miami in de Verenigde Staten. Dat bevestigde de wereldkampioen woensdagavond in een interview met de Spaanse sportdagbladen El Mundo Deportivo en Sport. "De beslissing is genomen", zei hij. "Ik ga niet terug naar Barcelona, ​​ik ga naar Inter Miami."

Lionel Messi

Foto: Getty Images

Messi bevestigde wat internationale media al hadden gemeld. Geen comeback bij Barca, geen lucratief einde van zijn carrière in de woestijn. Superster Messi vervolgt zijn voetbalcarrière bij Inter Miami in de VS. Met zijn overstap naar de club van David Beckham zorgt hij opnieuw voor een spectaculaire wending in zijn loopbaan.
"De beslissing is genomen", zei de 35-jarige wereldkampioen woensdagavond in een interview met de Spaanse sportdagbladen El Mundo Deportivo en Sport: "Ik keer niet terug naar Barcelona, ​​ik ga naar Miami."
Messi bevestigde daarmee wat de internationale media de uren ervoor unaniem hadden gemeld. "Het is nog niet 100 procent geregeld, we hebben nog een paar dingen uit te zoeken", zei de Argentijn, "maar we hebben deze weg gekozen." Messi zou in Florida in totaal 200 miljoen euro moeten verdienen: 50 miljoen per jaar over vier seizoenen.

Barca

Aangezien het vertrek van de wereldkampioen van Paris Saint-Germain al wel redelijk vaststond, werd er uitgebreid gespeculeerd over de toekomst van de Argentijn. Na twee magere jaren in Parijs kwamen er zeer lucratieve aanbiedingen uit Saudi-Arabië, die redelijk realistisch leken. Messi had daar zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo kunnen treffen, maar met die stap zou zijn carrière ook wel voorbij zijn.
Een terugkeer naar zijn oude liefde Barcelona lag veel meer voor de hand. Messi is opgegroeid bij de Catalanen en speelde er maar liefst 21 seizoenen. De hoop op een terugkeer zag Messi's vader en zaakwaarnemer Jorge wel zitten. "Zelf had ik het geweldig gevonden als de hij terug zou keren naar de Catalanen", aldus Jorge Messi.
En zelfs zijn zoon vond deze optie er eentje om in het achterhoofd te houden. "Dat wilde ik heel graag", zei Messi woensdag. "Maar na de ervaring en het afscheid dat ik daar heb gekregen, wilde ik niet nog een keer in dezelfde situatie komen."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie