Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Brentford-spits Toney krijgt acht maanden schorsing na overtreden gokregels

Menno Waebeke

Gepubliceerd 17/05/2023 om 22:02 GMT+2

Ivan Toney is woensdag voor acht maanden geschorst wegens het 232 keer overtreden van de gokregels. Dat heeft de Engelse voetbalbond (FA) bekendgemaakt. De schorsing van de Brentford-spits gaat direct van start. Naast de maandenlange schorsing krijgt Toney ook nog een boete van 50.000 pond, zo'n 57.000 euro. In een reactie geeft de Engels international aan "teleurgesteld" te zijn.

Ivan Toney

Foto: Getty Images

Toney wordt beschuldigd van het 262 keer overtreden van de gokregels tussen 25 februari 2017 en 23 januari 2021. Voor spelers in de Engelse competitie is het streng verboden om op wedstrijden te gokken tussen profclubs. De reden daarvoor is de mogelijke voorkennis die sommige spelers kunnen hebben.
De spits van Brentford is tot 17 september 2023 geschorst van alle voetbalactiviteiten, daarna mag Toney de laatste vier maanden van zijn schorsing wel weer trainen bij de club. De spits heeft dus enigszins geluk dat een deel van zijn schorsing in de zomerstop valt die over enkele weken begint.

Reacties club en speler

In een statement op Twitter reageert Brentford FC op de beslissing van de FA. "Ivan is aangeklaagd voor het overtreden van de FA-regels en is eerder deze week verhoord. De club wacht eerst het rapport van de onafhankelijke regelcommissie af voor we overgaan op vervolgstappen."
Ook de speler zelf heeft kort gereageerd op de schorsing. ""Vandaag kreeg ik het bericht van mijn schorsing van acht maanden naar aanleiding van het verhoor van de regelgevende commissie van de FA dat gisteren plaatsvond. Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat ik acht maanden niet kan voetballen. De redenen van de commissie zijn nog niet openbaar, dus ik geef voorlopig geen commentaar."
"Wel wil ik alvast mijn familie, vrienden, de club en onze fans bedanken voor hun steun tijdens deze moeilijke tijd. Ik focus me nu volledig op mijn terugkeer in het volgende seizoen. De terugkeer in het spel waar ik zoveel van houd." De schorsing van Toney is een enorme aderlating voor Brentford, de Engelsman was dit seizoen de clubtopscorer met 20 doelpunten.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot judo volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie