Toon alles

Europa League | Het wonder van Bergamo geschiedt niet voor Liverpool, Leverkusen blijft ongeslagen

Douwe de Vries

Geupdate 19/04/2024 om 00:12 GMT+2

Het zijn absoluut niet de weken voor het Liverpool van Klopp. Na de oorwassing (0-3) vorige week op Anfield, de mogelijke cruciale titelnederlaag tegen Crystal Palace (0-1) is vanavond het wonder van Bergamo niet geschied. Dit terwijl Liverpool in de zevende minuut nog wel op voorsprong kwam. Daarna wist Atalanta -dat een treffer van Koopmeiners afgekeurd zag worden- makkelijk door te komen.

Atalanta viert feest nadat het Liverpool heeft uitgeschakeld in de kwartfinale van de Conference League

Alle ogen waren gericht op Bergamo, alwaar Liverpool een 0-3 nederlaag moest zien weg te poetsen. Nu staan The Reds natuurlijk wel bekend als comeback kids. Vaak wordt in dit verband nog gerefereerd aan de wedstrijd tegen Barcelona in de Champions League uit 2019. Hierin wist Liverpool een 3-0 achterstand opgelopen in Camp Nou op Anfield weg te poetsen.

Niet op het juiste moment de trekker overhalen

Maar Anfield is Anfield. Nu moest Liverpool het wonder laten geschieden in het Gewiss Stadium. Zoals gezegd kwam Liverpool goed uit de startblokken na een benutte penalty van Salah in de zevende minuut. Maar voor rust had minimaal de 0-2 moeten vallen. Atalanta hield de overige 83 minuten eigenlijk vrij gemakkelijk stand en had zelfs de betere kansen. De weer sterk spelende Teun Koopmeiners zag een treffer terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel.
Voor Liverpool was Gakpo wel vaak dreigend, maar wist hij net als zijn andere collega’s niet op het juiste moment de trekker over te halen. Door de uitschakeling in de Europa League rest nu alleen nog het kampioenschap van de Premier League.

Leverkusen blijft ongeslagen

Bayer Leverkusen kroonde zich in een champagnewedstrijd afgelopen zondag al kampioen in eigen land. De ongeslagen voetbalstoommachine van Xabi Alosno moest duidelijk nog bijkomen van de feestvreugde tegen West Ham. In de 13e minuut was het Michail Antonio die de spanning in het tweeluik volledig terugbracht.

Tot het laatste moment bleef het spannend: kon West Ham met 2-0 een verlenging eruit slepen? En daarnaast: de ongeslagen status van Leverkusen doorbreken? Beide vragen konden met een duidelijke ‘nee’ worden beantwoord na een treffer van landgenoot Jeremie Frimpong in de 89e minuut. Na een fraaie Frimpong-solo op links ging de bal in het doel via een Engels been.

Italiaans onderonsje

Het Italiaanse onderonsje tussen AS Roma en AC milan was weer opvallend makkelijk voor de Romeinen van De Rossi. Na 22 minuten al stond het 2-0 door goals van Mancini en Dybala.

Ook toen Zeki Celik van Roma met rood van het veld werd gestuurd, was er niks aan de hand voor de thuisploeg met de totaalscore van 3-0. In de 85e minuut deed Matteo Gabbia wel iets terug namens AC Milan met een rake kopbal uit een corner.