Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Europa League | Afscheid nemende Klopp wordt getrakteerd op forse nederlaag tegen Atalanta, Leverkusen wint in extremis

Douwe de Vries

Gepubliceerd 11/04/2024 om 23:29 GMT+2

De grootste verrassing van deze overvolle Europese voetbalavond voltrok zich op Anfield. De afscheid nemende Jürgen Klopp werd op een verrassende 3-0 nederlaag van Atalanta getrakteerd. Gianluca Scamacca was de grote man met twee goals. Bayer Leverkusen wist toch nog de West Hamse muur te kraken: 2-0.

Liverpool-coach Klopp na de oorwassing (3-0) tegen Atalanta in de Europa League

Foto: Getty Images

De Premier League is natuurlijk een stuk prestigieuzer dan ‘troostprijs’ Europa League. Maar Klopp wil tijdens zijn afscheidstournee natuurlijk pakken wat er te pakken valt. In de titelrace verspeelde het al zeer dure punten op Old Traford (2-2 tegen Manchester United). Tijdens de eerste ontmoeting met Atalanta dacht de Duitse oefenmeesters wat wisselspelers de kans te kunnen geven. Maar die ‘onderschatting’ werd dus hard afgestraft dus Scamacca. De ploeg van aanvoerder Marten de Roon speelde uitgekookt.


Nederlander Teun Koopmeiners gaf bij de 0-1 de bal goed mee op Zappacosta. De Italiaanse rechtsback had een uitstekende voorzet in huis op Scamacca, die van dichtbij de 0-1 wist te maken. De Ketelaere wist bij de 0-2 buitenspel te omzeilen. Een uitstekende voorzet gaf hij op Scamacca en de topspits in vorm faalde niet: snoeihard verdween de bal tegen de touwen. Het werd nog erger voor Van Dijk en co: Mario Palasic wist te profiteren van de weer niet sterk keepende Caoimhin Kelleher.

Wondertrainer Alonso

Anti-voetbal. Dat was het duidelijke devies van David Moyes tegen Leverkusen. Lang leek dat op een resultaat uit te draaien in het hemeltergende duel. Toch wist de ploeg van Xabi Alonso weer eens in extremis de muur van de tegenstander te slechten: Hoffman (83e minuut) en Boniface (91e minuut) straften de zeer negatieve spelopvatting van West Ham af. Opnieuw had wondertrainer Xabi Alonso ook weer eens een gouden hand van wisselen.
picture

Xabi Alonso hield zijn Leverkusen weer onverslaanbaar: 2-0 tegen West Ham

Foto: Getty Images

Het Italiaanse onderonsje tussen AC Milan en AS Roma werd beslist door een Romeins doelpunt van Gianluca Mancini in de 17e minuut. In San Siro waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, dus de return van de Serie A-topploegen is zeker geen uitgemaakte zaak. Het Zuid-Europese onderonsje tussen Benfica en Marseille werd beslist in het voordeel van de Portugezen. Oudgediende Di Maria had een fraai aandeel in de zege, na goed voorbereidend werk van oud-Ajacied David Neres. Aubameyang (die Ajax tijdens de groepsfase de das omdeed) deed nog wel iets terug voor de Fransen. De topscoorder van de Europa League faalde niet oog in oog met Benfica-doelman Anatoliy Trubin.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel