Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Manchester United lijkt niet verder te willen met Wout Weghorst

Mathieu Hilgersom

Geupdate 05/05/2023 om 16:02 GMT+2

De kans dat Wout Weghorst volgend jaar nog bij Manchester United speelt, lijkt met de dag kleiner te worden. Volgens Britse media is de club niet van plan om de dertigjarige Nederlandse aanvaller definitief over te nemen van Burnley wanneer de huurperiode is afgelopen.

Wout Weghorst lijkt niet voor te komen in de toekomstplannen van Manchester United

Foto: Getty Images

Erik ten Hag haalde Weghorst aan het begin van dit kalenderjaar naar Manchester United. De aanvaller was geen moment onomstreden. Hoewel de coach bleef benadrukken dat Weghorst met zijn oneindige werklust op een andere manier belangrijk is voor het team, wezen de Britse media vooral op zijn technische tekortkomingen.

Geen indrukwekkende cijfers

Bovendien kan Weghorst, die nog tot en met 2025 onder contract staat bij Burnley, in Manchester geen indrukwekkende cijfers overleggen. In dertien optredens in de Premier League wist hij niet te scoren. Wel was Weghorst trefzeker in de Europa League en de FA Cup. Het brengt hem op een totaal van twee doelpunten in 26 duels.
Nadat de international in de eerste negentien wedstrijden nog kon rekenen op een basisplaats op Old Trafford, zit hij de laatste weken steevast op de bank. Dit komt mede door de terugkeer van de van een blessure herstelde Anthony Martial. In het eerste deel van het seizoen deed hij het beduidend beter. Op huurbasis bij Besiktas scoorde hij negen keer in achttien wedstrijden.

Scorende spits

Nu het einde van het seizoen nadert, zijn de beleidsmakers met Ten Hag in gesprek over de selectie van volgend jaar. Britse media melden dat de club liever kiest voor een scorende spits en noemen daarbij de namen als Tammy Abraham, Randal Kolo Muani, Harry Kane en Victor Osimhen.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie