Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Ten Hag met United naar Champions League na klinkende zege op Chelsea

Maurits ten Kate

Geupdate 26/05/2023 om 10:11 GMT+2

In zijn eerste seizoen als trainer van Manchester United heeft Erik ten Hag ervoor gezorgd dat de club volgend seizoen aan het miljardenbal van de Champions League meedoet. De inhaalwedstrijd tegen Chelsea op Old Trafford werd met 4-1 gewonnen en daardoor is de voorsprong op rivaal Liverpool met nog een wedstrijd te spelen zes punten.

Manchester United

Foto: Getty Images

Bij het ingaan van de laatste wedstrijd van zondag staan Ten Hag en United twee punten voor op Newcastle United, dat op de vierde plek bivakkeert. Liverpool staat met 66 punten op de vijfde plaats en moet het komend seizoen doen met Europa League-voetbal.
United kreeg net voor het halfuur een klap te verwerken toen Antony met nog maar negen dagen tot de FA Cup-finale met een brancard het veld moest verlaten. Het is nog onzeker of de Braziliaan het treffen op Wembley tegen stadgenoot Manchester City gaat halen. "Iedereen heeft gezien dat hij eraf is gegaan. Ik kan je vertellen dat het ernstig is, maar we moeten minimaal 24 uur wachten, dan weten we waarschijnlijk meer over de status van de blessure", aldus Ten Hag na de wedstrijd.
Casemiro, Anthony Martial, Bruno Fernandes en Marcus Rashford stelden met hun doelpunten de deelname aan het miljardenbal veilig. Joao Felix redde nog de eer voor Chelsea, dat een rampseizoen kent en momenteel de twaalfde plek bezet. Dankzij de nederlaag wordt een nieuw clubrecord gevestigd. Nog nooit verloren de Blues 16 van de 38 wedstrijden.

Succes

Het eerste seizoen van Ten Hag aan het roer bij United wordt dus een steeds groter succes. Het is duidelijk dat de stemming rond Old Trafford en de sfeer in de club als geheel is veranderd als gevolg van zijn komst, maar nu wordt de impact van de Nederlander ook ondersteund door tastbare resultaten.
Eerder dit seizoen won United al haar eerste prijs in zes jaar door op Wembley de League Cup-finale te winnen ten koste van Newcastle United. Met de overwinning op Chelsea is een plek in de Champions League dus ook veilig gesteld en volgende weekend kan het seizoen nog mooier worden als 'The Red Devils' Manchester City weten te verslaan op Wembley.
Een grote reden voor dat succes is de thuisvorm van United. Ten Hag heeft van Old Trafford een onneembare vesting gemaakt, want zijn ploeg is in alle competities nog ongeslagen in het 'Theatre of Dreams. United won 25 van de 29 wedstrijden. Vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie