Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Lampard keert terug als trainer van Chelsea - clubicoon tekent tot einde van het seizoen

Yannick Wezenbeek

Geupdate 06/04/2023 om 15:00 GMT+2

Frank Lampard is de nieuwe trainer van Chelsea. Na een korte zoektocht kwam de clubleiding tot de conclusie dat een tussenpaus de juiste oplossing is voor dit moment. De oud-speler tekent tot het einde van het seizoen. Het is de tweede keer dat hij deze functie op zich neemt bij de club uit Londen.

Frank Lampard

Foto: AFP

Minder dan een week geleden ontsloeg Chelsea Graham Potter. Sindsdien vielen er veel trainersnamen in Londen. Zo zouden Julian Nagelsmann en Luis Enrique op het lijstje staan. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Lampard die het seizoen mag afmaken.
De oud-speler zat dinsdagavond op de tribune bij Chelsea-Liverpool en dat blijkt dus achteraf geen toeval te zijn geweest. Het clubicoon werkte eerder als trainer bij de Engelse grootmacht. Hij was van juli 2019 tot en met januari 2021 in dienst. Daarin behaalde hij de FA Cup-finale, maar werd ontslagen na vijf nederlagen in acht wedstrijden.

Twaalf ontslagen trainers

Nu was Lampard beschikbaar na zijn ontslag bij Everton eerder dit jaar. Hij kreeg de club uit Liverpool niet uit de degradatiezorgen waardoor hij één van de twaalf ontslagen trainers is in de Premier League dit seizoen.
Chelsea kent een dramatisch seizoen. De topclub staat veertien punten achter op de top vier en kan daarom Champions League voetbal zo goed als vergeten. Alleen winst in de Champions League kan het seizoen nog redden. Daarin treft het volgende week Real Madrid.

Vertrouwen

In een reactie laat de club weten verder op zoek te gaan naar een hoofdtrainer voor de lange termijn. "Terwijl we onze zoektocht naar een vaste hoofdtrainer voortzetten willen we de fans en spelers een stabiele basis geven voor het restant van het seizoen. We hopen het huidige seizoen succesvol af te ronden en daarvoor heeft Frank de juiste kwaliteiten."
De eigenaren geven hun volledige steun aan de interim-trainer. "We hebben zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen Wolves. Daarna focussen we ons op de wedstrijden tegen Real Madrid. We vertrouwen op Frank en streven naar het best mogelijke resultaat."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie