Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Antony speelt voorlopig niet voor Man Utd na beschuldigingen huiselijk geweld

Kevin van Nunen

Geupdate 10/09/2023 om 15:54 GMT+2

Serieuze beschuldigingen op het vlak van huiselijk geweld zijn voor Manchester United reden om Antony voorlopig niet welkom te heten bij de club. Antony wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van huiselijk geweld en de aantijgingen zijn inmiddels zo serieus dat een terugkeer van de aanvaller wordt uitgesteld.

Antony zien we voorlopig niet terug in het shirt van Manchester United

Foto: Getty Images

Er wordt gesproken over het ‘uitstellen van een terugkeer’ omdat de Premier League op dit moment stilligt terwijl er interlandvoetbal wordt gespeeld. Dat is op zich niet anders dan met andere competities, maar de situatie-Antony is wel een bijzondere.
De aanvaller mocht al niet uitkomen voor de nationale ploeg van Brazilië en dat standpunt neemt nu ook Man Utd in. “We zijn met Antony overeengekomen dat zijn terugkeer na de internationale break wordt uitgesteld”, meldt de club in een statement. “We wachten de uitkomst van onderzoeken af.”

Man Utd genoodzaakt om te handelen

“Man Utd is een club die geweld en misbruik veroordeelt. Wij zijn begaan met de situatie van de slachtoffers die betrokken raken bij zaken als deze. Zij moeten zich veilig kunnen voelen.”
Man Utd is mede genoodzaakt om te handelen omdat het ook al niet bepaald lekker omging met de situatie-Mason Greenwood. Greenwood droeg al ruim een jaar het shirt van de club niet nadat hij verdachte was in een verkrachtingszaak. Tot een terugkeer kwam het nooit.
Stiekem had Man Utd een terugkeer best zien zitten, zo zijn de geluiden, maar deze gedachte alleen al leidde tot zoveel ophef dat een vertrek als de beste oplossing werd gezien. Greenwood voetbalt inmiddels voor Getafe.

Promes en Greenwood eerdere zaken

Ook voor trainer Erik ten Hag is het niet de eerste keer dat hij met een soortgelijke situatie wordt geconfronteerd. Ten Hag was al betrokken bij de afhandeling van de kwestie-Greenwood en bij Ajax werd hij opgeschrikt door de gebeurtenissen rondom Quincy Promes, die bij verschillende duistere zaken betrokken raakte. Nu is het dus weer raak.
De man van een transfersom van 100 miljoen euro – voor dit bedrag verruilde hij Ajax voor Man Utd – laat weten het onderzoek van de Braziliaanse politie met vertrouwen tegemoet te zien. “Ik wil mijn onschuld bewijzen en ga daar alles aan doen”, aldus Antony in een eigen verklaring.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van tennis tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie