Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Na Everton is ook Nottingham Forest aan de beurt - vier punten in mindering

Kevin van Nunen

Geupdate 18/03/2024 om 16:03 GMT+1

Na Everton is ook Nottingham Forest getroffen door een puntenstraf. De Premier League heeft vier punten in mindering gebracht, waardoor Forest onder de gevreesde streep terecht is gekomen. Dit is het gevolg van het overtreden van de regels op het gebied van Financial Fair Play. Er is nog beroep mogelijk, maar het ziet er slecht uit voor de club.

Nottingham Forest.

Foto: Getty Images

Forest baarde opzien door in de zomer naar aanloop van vorig seizoen tientallen transfers uit te voeren, in de hoop een Premier League-waardige selectie op de been te brengen. Dit was wel nodig ook, nadat de promotie eigenlijk als een volslagen verrassing kwam.
Eerder in seizoen 2021/2022 stond Forest nog onderaan in The Championship. De bomen op de City Ground leken tot in de hemel te groeien, zeker toen ook nog een lijfsbehoud werd gerealiseerd, maar nu komt alsnog de klap. Nadat eerder Everton al punten moest inleveren, is nu Forest aan de beurt.

Everton en Forest strijden nu tegen degradatie

Everton moest in eerste instantie tien punten teruggeven, later werd dit teruggebracht tot zes. Gevolg was wel dat Everton terechtkwam in de strijd tegen degradatie, net als Forest nu. De club zakt nog tot onder Luton Town naar de achttiende positie, wat aan het einde van het seizoen een gedwongen terugkeer naar The Championship zou betekenen. Toevallig speelden beide clubs recent nog tegen elkaar. Het werd 1-1.
De situatie nog niet hopeloos, omdat Forest volop in de race blijft en er ook nog een serieuze kans bestaat dat Everton een tweede straf incasseert. Lekker overzichtelijk wordt het er allemaal niet op, al is het maar omdat de beroepszaak van Forest zou kunnen dienen na afloop van de competitie. Dit zou in een extreem geval kunnen betekenen dat de eindstand na 38 wedstrijden niet de definitieve eindstand is onderin de Premier League.

Stand van zaken in degradatiestrijd Premier League 2023/2024

15. Brentford - 29-26
16. Everton - 28-25
17. Luton Town - 29-22
18. Nottingham Forest - 29-21
19. Burnley - 29-17
20. Sheffield United - 28-14

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie