Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Manchester City kampioen zonder te spelen – Arsenal verliest bij Nottingham Forest

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 20/05/2023 om 21:00 GMT+2

Kersvers Champions League-finalist Manchester City won voor de negende keer de Premier League. Daarvoor hoefden ‘The Citizens’ niet eens zelf te spelen, want Arsenal verloor uit bij Nottingham Forest. De Londenaren hebben vier punten achterstand op de ploeg van Josep Guardiola, maar heeft zelf nog maar één wedstrijd te spelen.

Eerder deze week veegde Manchester City nog de vloer aan met Real Madrid

Foto: Eurosport

Manchester City kon op zondag in het eigen Etihad Stadium kampioen worden tegen Chelsea, maar daar dachten de stadsgenoten van ‘The Blues’ toch even anders over. Arsenal had nog een klein sprankeltje hoop op het kampioenschap, maar ‘The Gunners’ sloegen een flater uit bij Nottingham Forest.
Maandenlang stond de club die in het seizoen 2003/2004 voor het laatst kampioen werd bovenaan de ranglijst in de Premier League, maar na het WK voetbal in Qatar sloeg het om. Een verlies uit bij Everton luidde de val in van de club die onder Mikel Arteta goed voetbal liet zien in de eerste helft van het seizoen.
Manchester City kwam op stoom en de ploeg van Josep Guardiola ging op en over Arsenal. Voor de club die valt onder de kapstok van de City Football Group, waar wereldwijd ook clubs als Girona FC, Palermo FC en New York City FC toe horen, is het de zevende landstitel in elf jaar tijd.
City kan ‘The Treble’ nog steeds winnen: het is dus al kampioen, op zaterdag 3 juni wacht de FA Cup-finale tegen stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United, een week later vindt de Champions League-finale plaats tegen Internazionale.
Waar volg je het sportnieuws?
Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie