Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Premier League | Havertz verruilt Chelsea voor Arsenal en biedt excuses aan voor uitlekken transfer

Maurits ten Kate

Geupdate 29/06/2023 om 10:50 GMT+2

Kai Havertz verhuist van Chelsea naar Arsenal. Dat maakten The Gunners woensdag bekend nadat een paar uur eerder een video verscheen van de 24-jarige in een shirt van Arsenal. De aanvallende speler zou de Gunners zo'n 76 miljoen euro hebben gekost en tekent voor meerdere jaren. Met de overstap raakt Chelsea de volgende grote naam kwijt.

New Arsenal signing Kai Havertz

Foto: Getty Images

Havertz stapte drie jaar geleden voor 80 miljoen euro over van Bayer Leverkusen naar Chelsea. In 2021 won de Duitser de Champions League met the Blues onder toenmalig manager Thomas Tuchel. Bovendien scoorde Havertz de winnende goal in de finale in Porto tegen Manchester City.
Het jaar daarop won Havertz met Chelsea de Europese Supercup en het WK voor clubs. De transfer was min of meer al in kannen en kruiken toen een video de ronde deed waarin Havertz het shirt van zijn nieuwe club droeg voordat de transfer officieel was aangekondigd.

Onthulling

'S Avonds verontschuldigde Havertz zich bij de Chelsea-fans op Twitter voor het uitlekken van de transfer. "Ik had liever gehad dat je eerst van mij had gehoord dat ik vertrek bij Chelsea. Het is niet mijn stijl en ik ben boos dat het op deze manier naar buiten is gekomen", aldus Havertz op Twitter.
Maar toen was het al te laat. De video in het shirt van Arsenal verspreidde zich als een lopend vuurtje. "Deze club heeft zo'n geweldige geschiedenis en ik hoop dat we veel dingen kunnen bereiken", aldus Havertz, die bij bij Arsenal zijn traditionele rugnummer 29 behoudt. "Ik vind het heerlijk om dit nummer weer in een rood shirt te dragen", aldus de Duitser.
Havertz had bij Chelsea nog een contract tot de zomer van 2025. De Londenaren, die ondanks grote investeringen vorig seizoen op een zeer teleurstellende twaalfde plek eindigden, zien deze zomer veel grote namen vertrekken. Keeper Edouard Mendy, verdediger Kalidou Koulibaly en middenvelders N'Golo Kante, Hakim Ziyech vertrekken alleen naar Saudi-Arabie. Ook verliet Mateo Kovacic de Blues voor kampioen Manchester City en lijkt Mason Mount te kiezen voor een overstap naar Manchester United.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie