Toon alles

Voetbal | Mourinho ziet AS Roma verliezen bij Cremonese en krijgt rood na aanvaring met vierde man

Maurits ten Kate

Geupdate 01/03/2023 om 17:12 GMT+1

Jose Mourinho is voor de derde keer dit seizoen van het veld gestuurd na een aanvaring met de vierde official in het duel met Cremonense. De flamboyante Portugese trainer zag zijn ploeg met 2-1 onderuit gaan tegen de huidige nummer 19 van de Serie A. Mourinho dreigt juridische stappen te gaan ondernemen tegen de arbitrage.

José Mourinho

Kort na rust bij een 1-0 achterstand voor Roma kwam Mourinho in een woordenwisseling terecht met vierde official Marco Sierra. Als gevolg daarvan werd de Portugese oefenmeester door scheidsrechter Marco Piccinini direct naar de tribune gestuurd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-1 voor de thuispoeg, die daarmee de eerste overwinning van het seizoen boekte.
Mourinho moest de rest van de wedstrijd vanaf de tribune van Stadio Giovanni Zini bekijken. Zijn woede richting de arbitrage ging na de wedstrijd door toen hij hen confronteerde in de kleedkamer. Vanwege zijn woedeuitbarstingen is Mourinho voor twee wedstrijden geschorst door de Italiaanse bond.
Mourinho zal nu Roma's volgende wedstrijd tegen Juventus op 6 maart en de daaropvolgende wedstrijd tegen Sassuolo op 12 maart missen.

Beledigingen

In een officieel persbericht van de Serie A wordt uitgelegd waarom Mourinho de schorsing heeft gekregen.
"Mourinho protesteerde hevig tegen een beslissing van de scheidsrechter in de tweede minuut van de tweede helft en dat gedrag herhaalde zich toen hij van het veld werd gestuurd."
"Bovendien betrad Mourinho de kleedkamer van de scheidsrechters na de wedstrijd en reageerde zijn frustratie ook daar nog eens af.

Turijn

Na de verrassende nederlaag van Roma gaf de voormalige manager van Manchester United aan te onderzoeken of hij juridische stappen kan ondernemen tegen het arbitrale kwartet. "Ik ben emotioneel, maar niet gek. Om te kunnen reageren zoals ik deed, moest er eerst iets gebeuren."
"Piccinini gaf me een rode kaart omdat de vierde official helaas niet de capaciteit heeft om te begrijpen wat hij tegen me zei", aldus de boze trainer."
Mourinho suggereerde toen dat de geboorteplek van vierde official Serra, die uit Turijn komt, mogelijk een rol heeft gespeeld. Aanstaande zondag treft Roma Juventus in de competitie, een wedstrijd waar Mourinho nu dus niet bij kan zijn.
"Ik wil er niet op ingaan dat Serra uit Turijn komt en zondag tegen Juventus speelt. Ik ben nog nooit door een vierde man zo aangesproken als door hem", aldus Mourinho.