Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Serie A | Lecce-trainer D'Aversa ontslagen na uitdelen kopstoot aan Hellas Verona-aanvaller

Maurits ten Kate

Geupdate 11/03/2024 om 12:09 GMT+1

Opschudding in de Italiaanse Serie A. Trainer Roberto D'Aversa is daar namelijk ontslagen vanwege een schandelijk incident dat gisteren plaatsvond tussen zijn ploeg Lecce en Hellas Verona. De Italiaanse oefenmeester kwam na de wedstrijd het veld ogenschijnlijk op om de hoog opgelopen gemoederen wat te sussen, maar niets was minder waar. Inmiddels is D'Aversa van zijn taken ontheven.

Roberto D'Aversa has been sacked by Lecce

Foto: Getty Images

Verona-aanvaller Thomas Henry kreeg na het laatste fluitsignaal onenigheid met Lecce-verdediger Marin Pongracic. Toen D'Aversa tussenbeide kwam om in te grijpen, belandde de oefenmeester echter zelf in een opstootje en leek Henry omver te duwen met wat leek op een kopstoot, recht voor een van de officials.
Herhalingen suggereerden dat het inderdaad een kopstoot was, maar D'Aversa, die ook zijn excuses aanbood, beweerde later op Instagram dat dit niet het geval was. Zowel D'Aversa als Henry werden van het veld gestuurd.
Vanochtend kwam de club met een verklaring waarin stond dat D'Aversa zich niet meer hoeft te melden. "Lecce kondigt aan dat coach Roberto D'Aversa is ontheven van zijn taken, naar aanleiding van het incident aan het einde van de wedstrijd tegen Verona. Wij danken de coach en zijn staf voor hun toewijding."

Reactie

Na afloop van de wedstrijd reageerde D'Aversa bij Sky Sports over het voorval. "Ik betrad het veld om te voorkomen dat mijn spelers van het veld werden gestuurd, omdat Verona ons flink provoceerde tijdens en na afloop van de wedstrijd"
Echter, over het incident zelf was de Italiaan schuldbewsut. "Het was niet correct om dat te doen, dat besef ik. Het is onvergeeflijk, en ik ben naar Verona gegaan om mijn acties uit te leggen. Ik kwam niet het veld op met die intentie."
De 48-jarige D'Aversa, die eerder Parma en Sampdoria coachte, stond sinds juni aan het roer bij Lecce. Ondanks een sterke start van het seizoen, waarin het team na vijf wedstrijden nog ongeslagen was, bevindt Lecce zich nu slechts één punt boven de degradatiestreep.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie