Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Serie A | Onrust bij Feyenoord-opponent - AS Roma zet José Mourinho op straat

Dave Kornuyt

Geupdate 16/01/2024 om 10:00 GMT+1

AS Roma heeft José Mourinho ontslagen. De 3-1 nederlaag tegen AC Milan van zondag was voor de Amerikaanse eigenaren de druppel om de trainer op straat te zetten. Roma is onder leiding van de Portugees afgezakt naar de negende plaats in de Serie A. Daniele de Rossi wordt genoemd als mogelijke opvolger. Op 15 februari is Roma de volgende tegenstander van Feyenoord in de Europa League.

Josè Mourinho, Roma, Getty Images

Foto: Getty Images

Een hele slechte week hadden ze bij AS Roma. Op woensdag werden ze uit de beker geknikkerd door aartsrivaal Lazio in een bizarre wedstrijd met meerdere rode kaarten en een negatieve hoofdrol voor Nederlands talent Dean Huijsen.
Zondag werd de rampweek compleet gemaakt door een kansloze 3-1 nederlaag op bezoek bij AC Milan. Mourinho was geschorst en zag lijdend toe vanaf de tribune. Daardoor zakten de Romeinen af naar de negende plaats op de ranglijst.

HARRY POTTER

Voor de Amerikaanse eigenaren Dan en Ryan Friedkin was het de spreekwoordelijke druppel en dinsdagochtend besloten zij om Mourinho en zijn gehele technische staf op straat te zetten. “We zullen altijd goede herinneringen bewaren aan zijn leiderschap, maar we geloven dat, in het belang van de club, onmiddellijke verandering nodig is”, liet de clubleiding optekenen in een persbericht.
Mourinho zelf kon zich daar afgelopen zaterdag al minder in vinden. De Portugees zei toen dat de supporters te veel van hem verwachten, omdat hij in het verleden ze succesvol was. “Ze denken dat ik Harry Potter ben”, snauwde Mourinho.

FEYENOORD

In de Europa League is Feyenoord op 15 en 22 februari de volgende tegenstander in de Europa League. Voor Arne Slot en zijn strijdkrachten komt er dus geen nieuwe clash met de markante Portugese hoofdtrainer.
Twee jaar geleden verloor Feyenoord de Conference League-finale van Mourinho en zijn Romeinen. Vorig jaar verloor Feyenoord opnieuw van Roma in de Europa League. De gedroomde revanche op Mourinho komt er dus niet, maar door de chaotische taferelen in de Italiaanse hoofdstad lijkt de kans op een Rotterdamse zege groter dan ooit.
Wie de leiding heeft in de wedstrijden tegen Feyenoord is nog niet bekend, maar in de Italiaanse media zingt de naam van clubicoon Daniele de Rossi rond als opvolger.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot schaatsen en van judo tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie