Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Fans van Besiktas betuigen met enorme knuffelregen steun aan slachtoffers aardbeving

Maurits ten Kate

Geupdate 27/02/2023 om 12:38 GMT+1

Een prachtig gebaar in Turkije gisteravond. Fans van de Turkse club Besiktas gooiden tijdens een competitiewedstrijd met Antalyaspor knuffels op het veld uit solidariteit met de slachtoffers van de verschrikkelijke aardbeving van een paar weken geleden. Op 4 minuten en 17 seconden - het tijdstip van de aardbeving, regende het kinderknuffels.

Besiktas-Fans zeigen Solidarität mit Erdbebenopfern

Foto: SID

De speelgoedactie was bedoeld om steun te betuigen aan de kinderen die begin februari het slachtoffer werden van een aardbeving in Zuid-Turkije. Spelers van beide clubs boden zich vrijwillig aan om het speelgoed van het veld te halen.
Tegelijkertijd klonken er in het stadion spreekkoren dat de Turkse regering zou moeten aftreden. "Regering, ga weg," zongen de voetbalfans in koor.
De Turkse regering, en met name president Erdogan, is bekritiseerd omdat ze te traag en ineffectief reageerde op de aardbeving, waarbij meer dan 50.000 mensen om het leven kwamen.

Dodental nu 50.000

De aardbevingen met een kracht van 7,7 en 7,6 in de provincie Kahramanmaras troffen meer dan 13 miljoen mensen in 11 provincies. Ten minste 50.000 mensen zijn gedood door de twee verwoestende aardbevingen, en de teller zal naar verwachting alleen maar oplopen.
De wedstrijd zelf eindigde uiteindelijk in een doelpuntloos gelijkspel. Bij Antalyaspor speelde Sharel Floranus, voormalig speler van Heerenveen en Sparta, de hele wedstrijd mee.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie