Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Süper Lig | Vechtpartij tussen Trabzonspor en Fenerbahçe zorgt voor nieuw schandaal in Turks voetbal

Maurits ten Kate

Geupdate 18/03/2024 om 14:01 GMT+1

Na de 3-2 nederlaag van hun team op zondag, bestormden supporters van de Turkse voetbalclub Trabzonspor het veld en raakten in gevecht met zowel spelers van Fenerbahçe als de beveiliging. Dit incident is het meest recente in een reeks van controverses die dit seizoen de competitie hebben overschaduwd. De Turkse voetbalbond

Chaos na de wedstrijd Trabzonspor-Fenerbache

Foto: Getty Images

De gemoederen liepen hoog op toen een Trabzonspor-fan het veld bestormde na het laatste fluitsignaal en richting de feestvierende Fenerbahçe-spelers rende, waarop sommige Fenerbahçe-spelers reageerden door naar hem toe te rennen en te slaan. Terwijl de aanwezige stewards de gemoederen proberden te bedaren, bestormden steeds meer fans het veld.
Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe Belgisch international Michy Batshuayi een fan schopte die het veld was opgelopen. Ook is te zien dat de Nigeriaan Bright Osayi-Samuel een andere supporter sloeg. Om het allemaal nog wat erger te maken is op de beelden ook te zien hoe de doelman van Fenerbahçe, Dominik Livakovic, een klap in het gezicht krijgt van een veldbestormer.
Ook de Nederlander Jayden Oosterwolde, ex-speler van FC Twente, is in een negatieve rol te zien op de beelden. De linksback van de club uit Istanbul trapt een hooligan die op de grond ligt vol tegen het hoofd.

Reeks incidenten

Naar aanleiding van de gewelddadige taferelen kondigde de Turkse minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, een onderzoek naar het incident aan. De Turkse Voetbalbond TFF noemde de gebeurtenissen "onaanvaardbaar" en zei in een verklaring dat "de noodzakelijke strafrechtelijke sancties zullen worden opgelegd aan degenen die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten".
De gewelddadige taferelen van afgelopen zondag zijn de laatste in een reeks van incidenten die de Turkse Süper Lig dit seizoen hebben geteisterd. De competitie werd in december een week lang opgeschort nadat een scheidsrechter was aangevallen tijdens een wedstrijd tussen Ankaragücü en Rizespor. Na afloop van die partij viel Ankaragücü-president Faruk Koca scheidsrechter Halil Umut Meler aan op het veld, waarbij de scheidsrechter gewond raakte.
Ook in december werd de Turkse Supercup-finale tussen Galatasaray en Fenerbahçe in Riyad geannuleerd nadat organisatoren een verzoek van beide clubs weigerden om T-shirts te dragen met de oprichter van modern Turkije, Mustafa Kemal Atatürk, tijdens de warming-up.
picture

Faruk Koca, voorzitter van Ankaragucu, slaat scheidsrechter Halil Umut Meler

Foto: Getty Images

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie