Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Bizarre situatie in Turkije - Fenerbahçe stapt na een minuut van het veld in Super Cup

Menno Waebeke

Geupdate 08/04/2024 om 12:31 GMT+2

In Turkije is de finale van de Super Cup op een bijzondere manier verlopen. Galatasaray kwam al na een minuut op voorsprong tegen een Fenerbahçe dat alleen aantrad met jeugdspelers. Na de tegentreffer besloot de ploeg bovendien van het veld te stappen. De club doet dat uit protest na de rellen tegen Trabzonspor, waarbij meerdere spelers op het veld werden aangevallen.

De spelers van Fenerbahçe lopen het veld af.

Foto: Getty Images

In die wedstrijd ging het op 17 maart volledig mis. Nadat de Belgische spits Michy Batshuayi voor Fenerbahçe de winnende 2-3 had gemaakt, ontstond er een flink opstootje op het veld. De fans van Trabzonspor konden zich niet inhouden en bestormden het veld.
De spelers van Fenerbahçe werden flink aangevallen, maar lieten zich ook zelf gelden. Zo deelde doelpuntenmaker Batshuayi een karatetrap uit aan een fan en schopte voormalig FC Twente-verdediger Jayden Oosterwolde een hooligan tegen het hoofd.

Uit competitie stappen?

Fenerbahçe dreigde na het incident zelfs om uit de Turkse competitie te stappen, maar zag daar uiteindelijk toch vanaf. Wel meldde de club tijdens de finale van de Super Cup van het veld te gaan stappen en zo geschiedde. De ploeg speelde met elf jeugdspelers en verliet na de 1-0 van Mauro Icardi het veld.
Een vreemde situatie ontstond op het veld, maar uiteindelijk besloot Galatsaray toch gewoon het feestje te gaan vieren. Het is nog niet bekend wat er verder gaat gebeuren met de gestaakte wedstrijd.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van atletiek tot zwemmen volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie