Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

CL | Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain leveren allesbehalve spektakelstuk af - 1-0 voor BVB

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 01/05/2024 om 22:58 GMT+2

Waar Bayern München en Real Madrid er op de dinsdagavond een waar feest voor de kijker van maakten, was dat een dag later bij Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain bepaald niet het geval. Een treffer van Niclas Füllkrug kort voor de rust verzorgde het enige verschil van de avond. De return vindt volgende week dinsdag plaats in het Parc des Princes.

Füllkrug zette de enige treffer op het scorebord

Foto: Eurosport

Na een aangename heenwedstrijd van de eerste halve finale in het Champions League-seizoen 2023/2024 tussen Bayern München en Real Madrid, die eindigde in 2-2, was het op woensdag tijd voor de tweede halve eindstrijd, met alweer een Duitse ploeg als thuisspelende club: Borussia Dortmund ontving in het Signal Iduna Park Paris Saint-Germain.
Beide teams mochten van geluk spreken dat ze nog in de Champions League zaten, want BVB had de nodige moeite met het beter geachte Atlético Madrid en PSG kreeg in Barcelona nogal wat hulp van het arbitrale kwartet. De Parijzenaren waren in ieder geval de favoriet voor dit tweeluik.

Duitse degelijkheid

Na een kwartier was er de eerste kans voor de thuisploeg, maar Gianluigi Donnarumma hield zijn doel schoon. Dat kon de Italiaan niet doen, toen een kleine tien minuten voor de rust Niclas Füllkrug diep werd gestuurd en met zijn linkerbeen uithaalde. De bal verdween onder de PSG-keeper door in het net.
Marcel Sabitzer kreeg vervolgens de kans om de 2-0 op de teller te zetten, maar dat lukte tot twee keer toe niet via een volley in het strafschopgebied van de Franse équipe. Dus gingen de ploegen rusten met één doelpunt verschil.
Kort na rust een eerste moment van PSG, maar de bezoekers raakten tot twee keer toe de paal – eerst was het Kylian Mbappé, daarna Achraf Hakimi. Ex-speler van Dortmund Ousmane Dembélé kreeg tien minuten voor tijd nog de uitgelezen kans om de stand gelijk te trekken, maar besloot hoog over. Vervolgens was het Julian Brandt die een grote kans miste om de score te verdubbelen, waarmee het laatste wapenfeit aangetekend werd. Het werd dus 1-0 voor BVB, dat volgende week dinsdag in het Parc des Princes die voorsprong mag verdedigen.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie