CL | PSV beleeft magische avond tegen tiental Spanjaarden en staat met één been in achtste finale

Sander Grasman

Geupdate 30/11/2023 om 10:32 GMT+1

PSV leek lang bezig aan een verloren wedstrijd, maar een domme rode kaart van Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos deed de wedstrijd volledig kantelen en in het laatste uur draaiden de Eindhovenaren een 2-0 om in 2-3. Het winnende doelpunt van Ricardo Pepi viel in de blessuretijd. De ploeg van Peter Bosz is met een overwinning van Arsenal op Lens zeker van de achtste finale.

PSV draait wedstrijd volledig om na 2-0 achterstand en een domme rode kaart voor oud-Ajacied Lucas Ocampos.

Terwijl Peter Bosz met de vaste elf aantrad in het Estadio Ramon Sanchez Pizjuan, viel zijn collega Diego Alonso aan de andere kant terug op ervaring. Met een gemiddelde leeftijd van boven de 32 jaar, schreef Sevilla geschiedenis. Nog nooit stond er een oudere ploeg aan de aftrap van een duel in de Champions League.
Dat de Spanjaarden oud, maar zeker nog niet versleten zijn, bewees Sergio Ramos. De verdediger tikte na 24 minuten met meer geluk dan wijsheid de 1-0 binnen uit een indraaiende vrije bal. Het was voor de ervaren Spanjaard de eerste goal sinds hij afgelopen zomer terugkeerde bij de club waar het al die jaren geleden voor hem begonnen was.

KANSEN OP MEER VOOR SEVILLA

Sevilla leek vijf minuten voor rust op 2-0 te komen, maar in aanloop naar het doelpunt bleek er hands gemaakt te zijn. PSV was nauwelijks van de schrik bekomen of de Spanjaarden waren weer dicht bij een tweede treffer. Ditmaal belandde een kopbal van Youssef En-Nesyri op de kruising.
Twee minuten na rust was het alsnog raak. De Marokkaanse aanvaller werd in de rug van het Eindhovense centrale duo weggestuurd en omdat doelman Walter Benitez ook maar halfslachtig uitkwam, was het een koud kunstje voor En-Nesyri om de bal over de Venezolaan te wippen.
Er leek dus geen enkel vuiltje aan de lucht voor de thuisclub, die daarmee hun kansen op de volgende ronde in leven hielden, maar dat was buiten Lucas Ocampos gerekend. In een kwestie van minuten liep de Argentijnse oud-Ajacied tegen twee domme gele kaarten aan, waarna de wedstrijd volledig kantelde.

WISSELSPELERS MAKEN HET VERSCHIL

De weggestuurde buitenspeler zal nog niet eens de douchknoppen hebben opengedraaid, toen de ingevallen Ismail Saibari op practige wijze voor de aansluitingstreffer had gezorgd. De Marokkaanse jeugdinternational toverde een bal die achter hem kwam in de bovenhoek achter doelman Marko Dimitrovic.
Het gaf de Eindhovense burger duidelijk moed, want vanaf dat moment werd voluit gezocht naar gelijkmaker en die kwam er ook. Yorbe Vertessen liep een voorzet van Jordan Teze via een andere oud-Ajacied, Nemanje Gudelj, binnen.
Bij de winnende treffer in blessuretijd was de Belg dan weer de aangever. Zijn voorzet werd door Ricardo Pepi, een andere invaller, knap binnengekopt en zo was een historische comeback een feit.