CL | PSV pakt toch nog een punt tegen Sevilla in spectaculair CL-duel

Douwe de Vries

Geupdate 04/10/2023 om 08:35 GMT+2

PSV heeft de tweede groepswedstrijd in de Champions League gelijkgespeeld. Twee weken geleden ging het nog met 4-0 onderuit tegen Arsenal. In een wedstrijd die alle kanten op kon tegen Sevilla werd het 2-2 in Eindhoven door een doelpunt van Teze in de blessuretijd. In de groep van PSV is nu alles mogelijk.

Jordan Teze scoort de gelijkmaker voor PSV in blessuretijd

Swingend in de Eredivisie. Een reality check in Europa. Zo kon je het PSV-contrast wel noemen. Daar waar het nodige werd verwacht van Arsenal-uit, kreeg de ploeg van Peter Bosz met 4-0 klop. Door het gelijkspel tussen Sevilla en Lens wist PSV dat het een resultaat moest halen. Tegen de Spanjaarden werd het een fantastische tweede helft waarin het alle kanten op kon.

Nodige spektakel

Voorafgaand bij RTL 7 beloofde Peter Bosz wederom het nodige spektakel. Hij vond dat Sevilla een verrassend offensieve opstelling uit de hoed had getoverd, en wilde met zijn PSV ook gewoon het ultra-aanvallende ‘Eredivisie-spel’ op de mat leggen. Hoewel die tactiek hem in Londen juist wel windeieren had gelegd. Beide ploegen kenden het belang van deze wedstrijd, waardoor er in de eerste helft niet bijster veel gebeurde. Een goed startend Sevilla was niet per se dreigend, maar PSV stond wel in de verdrukking.
Na een kwartier nam PSV meer het initiatief. Een schot van De Jong werd gekraakt en Lang zag zijn poging halfbakken gepakt worden door keeper Nyland. Een kleine tien minuten voor rust werd een doelpunt van Ramalho afgekeurd. Sevilla bleef ook na rust meer gokken op de counter. En countermogelijkheden, die krijg je voldoende tegen het PSV van Bosz. Na een fout van Ramalho leek Sevilla sluw op voorsprong te komen, maar de VAR constateerde hands vooraf van Pedrosa.

Nieuwe wending

De wedstrijd ontbrandde en er waren kansen voor En-Nesyri (bal op de lat), Tilman (schot net over) en Lang (stiftje naast). Wie het eerste doelpunt zou maken, zou een grote slag slaan vanavond. Eerst was Lang weer gevaarlijk met een inzet die via Gudelj op de paal belandde. Dat bleek ook toen diezelfde Gudelj niet veel later raak schoot uit een corner. Wonderwel was dit pas het eerste doelpunt van de avond.
Na een overtreding op Tilman wees scheidsrechter Orasato vier minuten voor tijd naar de stip. Luuk de Jong benutte het buitenkansje en de Eindhovenaren konden nog hopen op een overwinning. Geheel in de lijn van de tweede helft vond er een nieuwe wending plaats. Vanaf de aftrap van Sevilla werd er gescoord, een fraaie combinatie over rechts eindigde op het hoofd van kopspecialist En-Nesyri. PSV moest nu weer knokken voor een punt, en dat lukte na een domme overtreding van Sergio Ramos rechts van de zestienmeter. Na veel frommelwerk werd de bal er uiteindelijk ingeschoten door Jordan Teze: 2-2. Door de verrassende winst van Lens tegen Arsenal, staat PSV weliswaar laatste in de groep, maar met drie punten achter op koploper Lens. Hier spelen de Eindhovenaren tegen op 24 oktober in Frankrijk.

Ten Hag verliest weer, Becker scoort twee keer

De Champions League-avond begon met de wedstrijd tussen Union Berlin en Braga. Ondanks twee doelpunten van Sheraldo Becker wonnen de Portugezen met 2-3. Opnieuw moest Erik ten Hag een nederlaag slikken met Manchester United. Galatasaray won met 2-3 op Old Traford. De kraker tussen Napoli en Real Madrid eindigde in een 3-2 overwinning voor de Madrilenen.