CL | Weer pijnlijke nederlaag voor Bayern tegen Lazio – PSG wint overtuigend van Sociedad

Dave Kornuyt

Geupdate 14/02/2024 om 23:22 GMT+1

Bayern München heeft in de eerste knockout-ronde van de Champions League een pijnlijke nederlaag geleden tegen Lazio Roma. De Italianen wonnen door een doelpunt van spits Ciro Immobile. In Parijs won PSG overtuigend van Real Sociedad. Kylian Mbappé was weer eens de grote man voor de Fransen.

Bayern munich against Lazio Rom

Weer geen Matthijs de Ligt bij Bayern München, net zoals tegen Bayer Leverkusen afgelopen zaterdag. Wat ook hetzelfde was als afgelopen weekend was een pijnlijke nederlaag. Tegen Leverkusen werd het 0-3 en hoewel de score tegen Lazio een stuk lager uitviel, was het verlies misschien wel net zo pijnlijk.
Vooraf was Bayern namelijk de grote favoriet om de wedstrijd in Rome te winnen. In de eerste helft maakte de Duitsers die verwachtingen deels waar. De twee grootste kansen waren voor de ploeg van Tuchel.
Na acht minuten al miste Harry Kane een enorme mogelijkheid, maar de spits schoot op aangeven van Thomas Müller over. Na een half uur spelen eindigde een vrije trap na een slimme variant voor de voeten van Leroy Sané, maar de buitenspeler schoot rakelings naast.

Leroy Sané tijdens Lazio - Bayern.

RODE KAART

In de tweede helft werd Lazio steeds sterker. Na een verdedigende fout van Upamecano kreeg Gustav Isaksen een enorme kans voor de Romeinen, maar kreeg de bal niet langs Manuel Neuer. Het balbezit bleef overigens wel in het voordeel van Bayern München.
Maar na 67 minuten spelen ging het echt helemaal mis voor de bezoekers. Upamecano schopte in het zestienmetergebied vol op het been van Isaksen en kreeg een penalty tegen en een rode kaart. Aanvoerder Ciro Immobile ging achter de bal staan en stuurde Neuer de verkeerde hoek in: 1-0.
Direct na de goal mocht Matthijs de Ligt alsnog invallen en probeerde Bayern met tien man nog iets te forceren. Dat laatste lukte niet, grote kansen kwamen er niet meer. Begin maart krijgen de Duitser de kans op revanche in München.

Immobile juicht na zijn doelpunt.

PSG TE STERK VOOR SOCIEDAD

Real Sociedad had tot de wedstrijd tegen PSG nog geen enkele wedstrijd verloren in de Champions League dit seizoen en met een sterke start in Parijs leek het die lijn door te trekken. Al na 30 seconden kreeg spits André Silva een kans om te scoren, maar schoot net naast.
Kylian Mbappé kreeg een paar minuten later de kans om de 1-0 te maken, maar kreeg de bal niet langs de doelman van de Basken. Zo ging het spel de eerste twintig minuten op en neer, maar bolde het net niet aan beide kanten.
Vlak voor rust waren de Spanjaarden toch nog heel dicht bij de openingstreffer. Aanvoerder Merino vuurde een schot af van grote afstand en zag zijn inzet op de lat eindigen.

Merino.

MBAPPÉ OP DE JUISTE PLEK

In de tweede helft veranderde het gelijkwaardige spelbeeld. PSG werd sterker in eigen stadion, na een kwartiertje spelen kreeg de ploeg van Luis Enrique een hoekschop. Ousmane Dembele krulde de bal perfect naar het hoofd van Marquinhos. De Braziliaan verlengde naar de tweede paal waar Mbappé als een duveltje uit een doosje vogelvrij de 1-0 binnenscoot.
Zes minuten later was Mbappé weer even niet te houden. De Fransman omspeelde handig een tegenstander, maar schoot van net buiten de zestien hard op dezelfde lat als die Merino raakte in de eerste helft.
Na zeventig minuten spelen kreeg Bradley Barcola de bal in vlak bij de goal van Sociedad. De buitenspeler tikte de bal voorbij een verdediger, leek hem veel te ver voor zich uit te spelen, maar met een pienter puntertje verschalkte hij de doelman: 2-0.
Daarna speelde PSG de wedstrijd rustig uit en gaat met een comfortabele voorsprong naar de return in het Baskenland over drie weken.