CL | Bayern en Real spelen gelijk in vermakelijke eerste halve finale

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 30/04/2024 om 22:57 GMT+2

Bayern München en Real Madrid hebben in de eerste halve finale elkaar in evenwicht gehouden. Na ruim 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. De Koninklijken kwamen op voorsprong waarna Bayern de wedstrijd omdraaide. Toch wisten de Madrilenen dankzij Vinícius Duitsland te verlaten met een gelijkspel.

Champions League: FC Bayern München - Real Madrid

Bayern begon furieus aan de eerste halve finale. Het was Leroy Sané die de Duitsers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong had moeten zetten maar het was Andriy Lunin die net als in de vorige ronde al vroeg een heldenrol op zich pakte door uitstekend redding te brengen op de inzet van de linksbuiten.
Niet vee later was het weer Sané die een goede mogelijkheid kreeg op de openingstreffer, maar nu vanuit een iets lastigere hoek schoot de aanvaller van Bayern over. Het was een teken dat de Duitse topclub, op voorhand de underdog tegen de Madrilenen zich niet zomaar gewonnen ging geven.

Real zakt in, maar scoort wel

Real koos namelijk voor eenzelfde soort tactiek als tegen Manchester City in de vorige ronde. Het zakte in en liet Bayern in eerste instantie het spel maken. Met onder andere Vinícius en Rodrygo loerde het op de counter. Met succes.
Want waar Sané de kansen liet liggen was het aan de andere kans Vinícius die de Spanjaarden op voorsprong zette na een splijtende pass van Toni Kroos. Real had wat het wilde en kon verder inzakken.

Vinicius viert zijn doelpunt

Veerkrachtig Bayern

Toch toonde Bayern veerkracht en wist het na rust de wedstrijd om te draaien. Eerst was het Sané die naar binnentrok en raakschoot in de korte hoek. Niet veel later ging Lucas Vazquez in de fout en haalde hij Musiala neer in het strafschopgebied. De penalty werd benut door Harry Kane waardoor Bayern ineens op voorsprong stond.
Daarna waren er genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Zo was Eric Dier dicht bij een derde Duitse treffer maar zijn kopbal ging recht op Lunin af. Maar na die kans voor Bayern werd Real wakker en kwam het een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Die kwam er ook een kleine 10 minuten voor tijd. Want ook aan de andere kant ging de bal op stip. Vinicius pakte het cadeautje van Kim Minjae uit en bracht de stand op 2-2. Dat was ook de eindstand waardoor alles nog open ligt voor de return in Madrid.