Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EL | Geflopt bij Ajax, maar met wereldgoal en fraaie assist weergaloos tegen PSV - Lucas Ocampos

Mathieu Hilgersom

Geupdate 17/02/2023 om 10:05 GMT+1

Na een half jaar bij Ajax vertrok Lucas Ocampos deze winter alweer, met slechts 114 minuten in de benen. Er kon zelfs een bloemetje naar de Raad van Commissarissen, want zij hadden ervoor gezorgd dat de Argentijn niet voor 15 miljoen euro, maar slechts op huurbasis was aangetrokken. Dat ze het in Amsterdam mis hadden, bewees hij donderdagavond met een glansrol tegen PSV.

Lucas Ocampos legde eigenhandig PSV over de knie

Foto: Getty Images

Oké toegegeven, ook bij zijn oude Sevilla heeft Ocampos nog geen basisplaats te pakken. Maar daar zal na de met 3-0 gewonnen wedstrijd in de tussenronde van de Europa League tegen PSV wel eens verandering in kunnen komen.

Treffer

Ocampos kwam direct na rust in het veld en had vijf minuten later zijn eerste treffer al te pakken. En wat voor één! Na een fraaie aanname schoot hij in één keer uit lucht binnenkant paal raak. Het betekende de 2-0 voor Sevilla en ongetwijfeld een heel fijn moment voor de Spanjaard om zijn criticasters in Nederland de mond te kunnen snoeren.
Enkele minuten later vervulde Ocampos weer een hoofdrol door met een subtiel hakje klaar te leggen voor Nemanja Gudelj, eveneens ex-Ajax, die hard de bal achter Walter Benitez schoot. Omdat Youssef En-Nesyri vlak voor het rustsignaal al had gescoord, leverde dit een 3-0 zege op voor Sevilla. PSV staat hierdoor volgende week voor een hels karwei in de return in Eindhoven.

Geen idee

Zelf snapt Ocampos er nog steeds niets van waarop hij niet doorbrak bij Ajax. "Ik ben naar Nederland gekomen om te laten zien wat ik kan. Ik heb geen idee waarom ik die kans niet heb gekregen", sprak hij na afloop voor de camera van ESPN.
"Ik heb goed getraind en mij altijd professioneel opgesteld. Tot op de dag van vandaag weet ik niet waarom ik niet ben geslaagd bij Ajax."

Creativiteit

De creativiteit die Ocampos bij Sevilla in zijn invalbeurt liet zien, was precies wat Ajax miste in de thuiswedstrijd tegen 1. Union Berlin. Het duel eindigde in 0-0 waarbij Ajax niet één schot op doel loste.
De Amsterdammers mogen blij zijn dat het volgende week met een gelijke stand afreist naar Duitsland. De nummer twee van de Bundesliga zorgde namelijk wel voor gevaar. De Argentijnse doelman Gerónimo Rulli ontpopte zich met enkele goede reddingen tot de uitblinker aan de kant van Ajax.
Morten Thorsby schoot na rust wel raak, maar had bij de aanname zijn hand gebruikt. Het was nauwelijks te zien, maar de VAR besloot om de treffer af te keuren.

Spektakel in Camp Nou

Het hoogtepunt van de tussenronde van de Europa League vond plaats in Camp Nou. Barcelona en Manchester United maakten er een waar spektakelstuk van. Het werd 2-2.
Marcos Alonso kopte na rust de 1-0 tegen de touwen, waarna Marcus Rashford en een eigen doelpunt van Jules Koundé de ploeg van Erik ten Hag aan een voorsprong hielpen. Raphinha zette uiteindelijk de eindstand op het scorebord nadat zijn voorzet op Robert Lewandowski door niemand werd geraakt en in het doel belandde.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie