Voetbal | Marseille en Olympiakos door na strafschoppen in Europa en Conference League

Douwe de Vries

Geupdate 19/04/2024 om 09:24 GMT+2

Olympique Marseille en Olympiakos moest meedoen in de trend van deze Europse voetbalweek: het nemen van strafschoppen. De duels stonden na 210 minuten voetbal volledig gelijk. Marseille (2-2 tegen Benfica in totaal) en Olympiakos (3-3 tegen Fenerbahçe in totaal) waren vervolgens beter vanaf de stip. Marseille zal het opnemen tegen stuntploeg Atalanta. Olympiakos treft in de halve finales Villa.

Keeper Konstantinos Tzolakis werd de grote held voor Olympiacos

Voor Olympique Marseille wist Faris Moumbagna het tweeluik tegen Benfica gelijk te trekken in de 79e minuut. Uiteraard was bij deze goal ook Aubameyang betrokken. Vervolgens nam Marseille de penalty’s feilloos. Voor Benfica waren er missers van Di Maria en Antonio Silva.

De grote held

Het tweeluik tussen Fenerbahçe en Olympiakos kon vanavond weer eens alle kanten op. Door een treffer van Irfan Can Kahveci stond het in totaal 3-3. Deze stand werd niet meer doorbroken.
Uiteindelijk werd de Griekse keeper Konstantinos Tzolakis de grote held. Hij keerde drie penalty’s van Dušan Tadić, Cengiz Under en Leonardo Bonucci.