Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-Kwalificatie | Koeman nog niet onder de indruk van Brobbey – “Zijn manier van afwerken is niet goed”

Friso Moison

Gepubliceerd 07/11/2023 om 15:44 GMT+1

Ronald Koeman heeft zich niet mals uitgelaten over Ajax-spits Brian Brobbey. De bondscoach van het Nederlands elftal was tijdens de vorige interlandperiode niet bepaald onder de indruk van de 21-jarige aanvaller. Volgens Koeman kan Brobbey, met name op het gebied van afwerken, nog veel leren.

Brian Brobbey (Olanda) segna l'1-1 nella sfida contro il Portogallo battendo Biai in uscita

Foto: Getty Images

“Tijdens de interlandperiode waren we aan het afwerken en dan zag je dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed was”, benadrukte Koeman bij Rondo. De bondscoach, die vorige maand in het gewonnen EK-kwalificatieduel met Griekenland (0-1) Brobbey in Oranje liet debuteren, verbaast zich over het feit dat de spits weinig stappen maakt.
“Dan vraag ik me af: wat doe je dan bij de clubs waar je hebt gespeeld? Johnny Bosman, met alle respect, moet dan de spitsentrainer gaan worden waar hij naar uitkijkt. Maar hoe lang is hij bij Ajax geweest? Daarna naar Leipzig gegaan, weer teruggekomen... Als trainer ga je daar toch extra mee aan de slag? Het gaat niet over fitter worden, maar om het afwerken’, aldus een uitgesproken Koeman.

Wel in voorselectie

Ondanks zijn kritiek heeft Koeman Brobbey wel opgenomen in de voorselectie voor de laatste EK-kwalificatieduels met Ierland (wat wel eens een bijzondere wedstrijd kan worden) en Gibraltar. De trainer denkt dat de jonge aanvaller nog steeds kan werken aan zijn minpunten. “Als jij iedere dag traint op afwerken, dan ga je technisch beter afwerken”, verklaarde hij.
Of Brobbey ook bij de definitieve selectie zit voor de aankomende wedstrijden, waarin Oranje nog één overwinning nodig heeft om zich te kwalificeren voor het EK in Duitsland volgend jaar, maakt Koeman vrijdag bekend. De voorlopige voorhoede bestaat verder uit Steven Bergwijn, Donyell Malen, Xavi Simons, Calvin Stengs en Wout Weghorst. In de laatste twee wedstrijden kreeg Weghorst de voorkeur in de punt van de aanval. Door het bedanken voor het Nederlands elftal van Luuk de Jong en de blessures van Memphis Depay en Cody Gakpo, is de spoeling voorin momenteel dun.
Binnenkort krijgt Brobbey op de training van Ajax in ieder geval hulp van een specialist. De speler bevestigde na de overwinning tegen Heerenveen dat voormalig spits John Bosman hem extra hulp gaat verlenen. “Ik heb vroeger in de jeugd ook al met hem getraind. We gaan het zien."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot tennis en van wielrennen tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie