Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UWCL | Ajax Vrouwen spelen gelijk tegen Chelsea - desondanks uitschakeling in kwartfinale

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 27/03/2024 om 22:53 GMT+1

De Ajax Vrouwen hebben zoals verwacht na de kwartfinale afscheid moeten nemen van de UEFA Women’s Champions League. Het gelouterde Chelsea was over twee wedstrijden te sterk en legde achteraf gezien de basis voor een halvefinaleplaats in Amsterdam door met 0-3 te winnen. De return eindigde in 1-1.

Grant zorgde ervoor dat de Ajax Vrouwen een resultaat meepakken op Stamford Bridge

Foto: Getty Images

Chasity Grant zorgde in de 65ste minuut voor de gelijkmaker, nadat Romée Leuchter net als in de heenwedstrijd in de eerste helft al een kans had gekregen om te scoren namens Ajax. De bal eindigde in de Johan Cruijff Arena tegen de paal, op Stamford Bridge ging een schot uit de draai naast.
Grant profiteerde van een fout van keepster Zecira Musovic, die als stand-in de kans kreeg maar vrijwel de hele wedstrijd een onzekere indruk maakte. Chelsea had meer wijzigingen doorgevoerd, wetende dat een marge van drie goals voor Ajax onmogelijk viel om te draaien.

Leuchter mist grote kans op 1-2

Musovic hielp bijna een handje door een bal tegen Tiny Hoekstra aan te schieten, maar gelukkig voor de invalkeepster hobbelde de bal langs de voor haar goede kant van de paal. Andersom wist Chelsea slecht uitverdedigen van Ajax af te straffen, waardoor het via Mayra Ramirez na 33 minuten op een 1-0 voorsprong kwam.
Het pleit voor de Ajax Vrouwen dat ze niet opgaven en alles deden om een resultaat te behalen, wat dus ook lukte. Leuchter had er zelfs voor kunnen zorgen dat de overwinning nog mee terugging naar Amsterdam, maar dat voorkwam Musovic dan weer. Ze redde – nu wel – uitstekend op een inzet van Leuchter.
De tank raakte op dat moment al leeg bij de veelal jongste speelsters in Ajax-shirt. Voor de ploeg van trainster Linda Bakker resteert nu aanklampen in de nationale titelrace en hopen dat FC Twente in het resterende kwartet wedstrijden nog last krijgt van kampioenskoorts. Het onderlinge verschil bedraagt vier punten.

Ajax Vrouwen liggen op koers voor voorronde

De nummers één en twee van de eredivisie mogen tijdens seizoen 2024/2025 proberen om zich opnieuw naar de Champions League te voetballen. De kampioen heeft als voordeel dat het minder zware tegenstanders op haar pad kan treffen.
Chelsea mag zich opmaken voor een wedstrijd in de halve finale van de Champions League, terwijl ook nog actief is in beide Engelse bekertoernooien en koploper is, weliswaar gedeeld met Manchester City, in de Women’s Super League. De titelrace Chelsea versus City wordt in de laatste vijf wedstrijden beslist.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie