Champions League | Ajax Vrouwen treft Chelsea in historische kwartfinale

Menno Waebeke

Geupdate 06/02/2024 om 21:01 GMT+1

Ajax Vrouwen gaat het in de kwartfinale van de Champions League in een tweeluik opnemen tegen Chelsea. De ploeg van Suzanne Bakker bereikte vorige week de volgende ronde van het toernooi na een ware thrilleravond. Ajax won zelf met 2-1 van AS Roma en werd door het gelijkspel tussen Bayern München en Paris Saint-Germain uiteindelijk tweede in de groep.

Ajax Vrouwen zat dinsdag voor het eerst in de historie in de koker voor de kwartfinales van de Champions League.

Ajax speelt op 19 of 20 maart eerst thuis tegen Chelsea, een week later gaan de Amsterdammers op bezoek in Londen. Tijdens de loting in Nyon werd ook direct geloot voor de halve finales. Mocht Ajax de kwartfinale doorkomen dan wacht in die halve finale de winnaar van het duel tussen SK Brann en FC Barcelona.
Chelsea is op dit moment de koploper in de Premier League voor vrouwen. De Engelsen werden met 14 punten uit 6 wedstrijden ook overtuigend groepswinnaar in de Champions League. Chelsea-aanvaller Lauren James is op dit moment de grote uitblinker bij Chelsea, met 12 goals in 12 wedstrijden.
De selectie van trainer Emma Hayes telt slechts een Nederlander. Aniek Nouwen maakte in 2023 de overstap van AC Milan naar Chelsea. De verdediger kwam dit seizoen echter slechts in een duel in actie door een zware knieblessure. Nouwen is ook tijdens het tweeluik met Ajax niet beschikbaar.

Finale in Bilbao

Na de historische zege op AS Roma is Ajax de eerste Nederlandse club die zich plaatste voor de volgende ronde van de Champions League. Mocht Ajax dat sprookje nog een stuk verder uitbouwen dan speelt het op zaterdag 25 mei de Champions League-finale in Stadion San Mamés in Bilbao.