Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Voetbal | Argentinië krijgt emotioneel heldenontvangst bij eerste wedstrijd na WK-winst

Mathieu Hilgersom

Gepubliceerd 24/03/2023 om 10:15 GMT+1

De Argentijnen krijgen maar geen genoeg van het huldigen van hun WK-helden. Donderdag vierden zijn opnieuw de wereldtitel na afloop van de eerste wedstrijd (2-0 winst tegen Panama) na de gewonnen finale tegen Frankrijk. Elke speler kreeg een replica van de wereldbeker, er was volop vuurwerk en er vloeiden opnieuw trainen.

Argentinië viert opnieuw feest na de WK-winst

Foto: Getty Images

Het oefenduel tegen Panama was niet meer dan het voorproefje op het feest in El Monumental, het stadion van River Plate in Buenos Aires. Toch waren er ook voor het duel al prachtige beelden. Toen het volkslied klonk, zongen alle fans in het stadion uit volle borst mee. Ook was er spectaculair vuurwerk.
De spelers genoten volop. Terwijl zij het Himno Nacional Argentino meezongen, bungelden de tranen over hun wangen.
Na het laatste fluitsignaal ging het pas echt los, zowel op als naast het veld. De fans gebruikten elke mogelijkheid om hun kampioenen toe te zingen, terwijl de spelers samen met hun familieleden hosten en dansten en ondertussen zwaaiden naar de supporters.

'Onze dag'

Aanvoerder Lionel Messi maakte van de gelegenheid gebruik om namens de spelers de supporters toe te spreken. "Dit is onze dag. Nadat we de Copa América en de Finalissima al hebben gewonnen, hebben we nu ook de mooiste beker van allemaal in handen. Ik heb er altijd van gedroomd om dit met jullie te vieren."
Omdat de Argentijnse selectie ten opzichte van het WK niet helemaal compleet was, betrok Messi ook de afwezigen bij het feest. "Ik bedank al mijn ploeggenoten voor wat we hebben bereikt, ook degenen die er vandaag niet zijn. Iedereen verdient de erkenning van jullie als fantastische fans."

Honderd interlandgoals

Tijdens deze interlandperiode speelt Argentinië twee wedstrijden. Dinsdag is Curaçao in een oefenduel de tweede tegenstander. Mogelijk kan Messi dan een nieuwe mijlpaal bereiken. Na zijn goal uit een vrije trap tegen Panama, heeft hij nog maar één doelpunt nodig om de magische grens van honderd interlandgoals te doorbreken.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie