Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Amstel Gold Race | Jasper Philipsen haakt af - Mathieu van der Poel alsnog met topploeg aan de start

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 12/04/2024 om 14:49 GMT+2

We hoeven zondag in de Amstel Gold Race niet te zoeken naar Jasper Philipsen. De nummer twee van Parijs-Roubaix stond aanvankelijk op de startlijst van de belangrijkste Nederlandse koers, maar start toch niet. Alpecin-Deceuninck meldt dat haar sprinter toe is aan rust. Wereldkampioen Mathieu van der Poel kan evenwel alsnog rekenen op een absolute topploeg in de Gold Race.

Amstel Gold Race | Fenomenale Van der Poel wint vanuit kansloze positie editie van 2019

"Natuurlijk is Mathieu van der Poel onze leider, hij zal een sterke ploeg om zich heen hebben", zo meldt Alpecin-Deceuninck op Instagram. "Wie er zondag niet bij is: Jasper Philipsen. Na een geweldig voorjaar met overwinningen in Milaan-Sanremo, de Classic Brugge-De Panne en podiumplaatsen in Parijs-Roubaix en de Scheldeprijs, verdient hij nu rust."
Zijn volgende doel mag geen verrassing zijn: "Dat is de Tour de France." Daar won Philipsen vorig jaar de groene trui en vier etappes, waarbij hij meer dan eens geholpen werd door de latere wereldkampioen Van der Poel - die dit jaar al de E3 Saxo Classic, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix won en via de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik een geweldige kroon op zijn al sublieme voorjaar wil zetten.
Tussen Maastricht en Berg en Terblijt zal Van der Poel kunnen rekenen op de diensten van Søren Kragh Andersen, Quinten Hermans, Axel Laurance, Xandro Meurisse, Oscar Riesebeek en Gianni Vermeersch.
picture

Parijs-Roubaix | Mathieu van der Poel demonstreert opnieuw – pakt dubbel met solo van 60 kilometer

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie