Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Arctic Race of Norway | Dainese bezorgt DSM-Firmenich dagsucces met rappe spurt in Noorwegen

Dave Kornuyt

Geupdate 17/08/2023 om 22:20 GMT+2

Eigenlijk was er maar één favoriet voor de eerste etappe van de Arctic Race of Norway en dat was Alberto Dainese. Hij was de enige sprinter van naam die aan de start stond. Die status maakte de Italiaan waar door met overmacht naar de zege te sprinten.

Arctic Race of Norway | Dainese bezorgt DSM-Firmenich dagsucces met rappe spurt in Noorwegen

Lange tijd gebeurde er eigenlijk vrijwel niet in de eerste etappe van de Arctic Race of Norway. De renners kregen een stevige tegenwind voor de kiezen. Een kopgroep reed weg, pakte ongeveer drie minuten, maar tot de lokale ronde die drie keer werd gereden in de laatste 45 km was het rustig.
Daarna kwam het peloton op stoom en pakte 15 km voor het einde de vluchters terug. Toch was het toen niet gedaan met ontsnappingen. Er zat namelijk een kort klimmetje in het rondje dat de coureurs reden en daar besloot oudgediende Daryl Impey een aanval te plaatsen. De Zuid-Afrikaan kreeg twintig seconden, maar werd uiteindelijk in de laatste kilometers alsnog in de kraag gegrepen.
In de massasprint die volgde liet Dainese zien de enige topsprinter te zijn. De Italiaan zat gesoleerd, maar sprintte alsnog iedereen op een hoop. Een tweede plaats was er voor Noah Hobbs en Champoussin finishte als derde.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie