Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van België | “Dit was niet de bedoeling” – Mathieu van der Poel na solo-zege

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/06/2023 om 18:33 GMT+2

De vraag was niet of hij ging winnen, maar hoe hij ging winnen: Mathieu van der Poel won de zwaarste etappe in de Baloise Belgium Tour in en rond Durbuy en deed dat met een solo van 36 kilometer. Dat was echter totaal niet de planning van de Nederlander, zo zei hij achteraf.

Ronde van België | “Dit was niet de bedoeling” – Mathieu van der Poel na solo-zege

In het flash interview werd de kopman van Alpecin-Deceuninck, die tijdens de rit al in de leiderstrui rondreed, gevraagd naar waarom hij al zo vroeg aan ging. “Het was zeker niet de bedoeling om daar alleen te zitten”, ging het over zijn versnelling op La Petite Somme.
“Het ging heel snel en iedereen zat al op de limiet”, analyseerde de winnaar van Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen. “Het was de hele dag moeilijk te controleren, de ploeg heeft dat goed gedaan. Alleen het werd moeilijker en moeilijker en toen besloot ik zelf voor de aanval te kiezen.”
Al vrij snel kwam de Nederlander alleen te zitten. “Het waren heel ondankbare wegen hier om alleen te rijden, rond Durbuy. Het was afzien tot op de meet, ik ben blij dat ik het ook tot op de meet gehaald heb”, klonk het bij Van der Poel.
picture

Ronde van België | Eén aanval en het is genoeg - Mathieu van der Poel rijdt weg van de rest

Driekleur

Voor een van de twee grote slokoppen van het voorjaar – de andere heette Tadej Pogacar – is de Tour de France het volgende grote doel van 2023. Van der Poel aast op ritzeges, wil in het Baskenland een poging doen de gele trui te pakken en kan daarnaast ook een sleutelrol spelen voor sprinter Jasper Philipsen.
Hoe zijn schema in aanloop naar de Tour eruit ziet? “Niets speciaals”, aldus de 28-jarige renner. “Ik denk dat ik een vrij goede vorm heb na de hoogtestage met mijn ploeg. Alleen het nationaal kampioenschap (in Limburg, red.) staat nog op de agenda.”
picture

Ronde van België | Mathieu van der Poel demonstreert Tour-vorm met grandioze solo

Waar kijk je?

De strijd om La Maillot Jaune gaat op 1 juli van start in het Baskenland. Mis geen enkele seconde van de strijd tussen wereldtoppers Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, maar ook mannen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert! De hele Tour is live te volgen via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie