Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Brabantse Pijl | Volgwagen Quick-Step rijdt renners aan onder wie eigen Alaphilippe

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/04/2022 om 17:38 GMT+2

Het toch al slechte voorjaar van Quick-Step heeft tijdens de Brabantse Pijl nog maar eens een opdoffer gekregen. Een volgwagen van de ploeg zorgde na een onhandige actie van de chauffeur indirect voor een valpartij van wereldkampioen Julian Alaphilippe, die met een pijnlijke elleboog zijn weg vervolgde.

Brabantse Pijl | Volgwagen Quick-Step rijdt renners aan onder wie eigen Alaphilippe

Alaphilippe maakte deel uit van een achtervolgende groep, terwijl Remco Evenepoel vooraan reed. Vandaar dat de volgwagen de oversteek wilde maken, maar daarvoor moest wel eerst het peloton voorbij worden gereden. Dat verliep niet vlekkeloos. Verre van zelfs.
Het lukte de auto van Ineos-Grenadries om het peloton in te halen, maar Quick-Step was minder succesvol. De wagen van Quick-Step tikte een renner van Cofidis aan, wat voor een soort kettingreactie zorgde met meerdere valpartijen als gevolg.
Alaphilippe bleef hierbij niet gespaard. De wereldkampioen in dienst van Quick-Step keek met zorg naar zijn elleboog, voordat hij na enige tijd weer opstapte om zijn weg te vervolgen. Er was vervolgens nog maar weinig beeld van de achtervolgers, maar verdere problemen bleven de Fransman bespaard.
picture

Brabantse Pijl | Evenepoel krijgt waarschuwing van de jury na uitdelen van duw

Evenepoel

Eerder in de koers raakte Evenepoel al in opspraak omdat hij een duwtje uitdeelde aan Ben Turner, ook van Ineos. Evenepoel wilde graag doorrijden, terwijl Ineos daar minder voor voelde. Het duwtje kwam de Belg te staan op een waarschuwing van de jury, ten teken dat dit geen tweede keer moest voorvallen.
Zodoende zijn het vooral randzaken en geen succesnummers waarmee Quick-Step opviel tijdens de Brabantse Pijl, wat min of meer exemplarisch is voor het zwakke voorjaar van de ploeg van Patrick Lefevere.

WAAR KIJK JE?

Alle voorjaarsklassiekers en grote rondes zijn live te zien op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie