Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphiné | Georg Zimmermann rondt knap lange vlucht af, Jonas Vingegaard blijft leider

Sander Grasman

Geupdate 09/06/2023 om 17:08 GMT+2

Georg Zimmermann toonde zich in de zesde etappe de beste van de vluchters, toen hij op de slotklim wegreed bij Mathieu Burgaudeau en Jonatan Castroviejo en vervolgens de teruggekeerde Fransman in de sprint de baas bleef. Vlak daarachter kwam Jonas Vingegaard niet in de problemen. De Deen behoudt zo de leiderstrui.

Dauphiné | Georg Zimmermann blijkt de beste uit de vlucht, Vingegaard soeverein aan de leiding

Het venijn zat hem vandaag in de 166 kilometer lange zesde etappe naar Crest-Voland duidelijk in de staart. In de slotkilometers moesten er met de Col des Aravis, de Côte de Notre-Dame-de-Bellecombe, en de slotklim naar Crest-Voland drie pittige beklimmingen opgereden worden.
Op honder kilometer van de meet kreeg een grote groep vluchters de zege van het peloton. Andrey Amador, Andrea Bagioli, Mathieu Burgaudeau, Jonathan Castroviejo, Lawson Craddock, Simon Guglielmi, Matteo Jorgenson, Nans Peters, Matteo Trentin, Matteo Vercheren, Alexis Vuillermoz, Georg Zimmermann en Axel Zingle kregen in totaal zo'n drie minuten, maar toen de groep richting het einde steeds verder uitdunde en de voorsprong terugliep, leken zij vogels voor de kat.

ZIMMERMANN

Drie man bleken voorin bergop de besten: Burgaudeau, Castroviejo en Zimmermann reden weg bij de anderen en kregen in het peloton onverwachte steun van de ploeggenoten van de Spanjaard, die het tempo uit de achtervolging haalden.
Zo bleef de marge van de drie rond de anderhalve minuut hangen en dat was meer dan genoeg om de meute voor te blijven. De Duitser demarreerde, leek aanvankelijk gevlogen, werd toch weer bijgehaald door Burgaudeau en klopte de Fransman vervolgens alsnog in de sprint.
Daarachter deelde Jonas Vingegaard nog een speldenprik uit, maar uiteindelijk gingen bijna alle klassementsmannen gezamenlijk over de streep.

WAAR KIJK JE?

Het Critérium du Dauphiné is elke dag live te zien bij discovery+. Stream de koers reclamevrij en mis geen seconde van de belangrijke momenten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie