Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dauphine | Rune Herregodts strandt in zicht van de haven, Christophe Laporte maakt werk Jonas Vingegaard af

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 04/06/2023 om 17:45 GMT+2

Net niet voor Rune Herregodts. De Belg van Intermarche-Wanty-Gobert reed de hele dag in de ontsnapping en leek lang kans te maken op de overwinning, maar de etappe was net 10 meter te lang. Christophe Laporte kwam over hem heen, na fantastisch werk van Jonas Vingegaard, en wint de eerste etappe van het Criterium du Dauphine. Matteo is de nummer twee van de dag en Herregodts derde.

Dauphine | Herregodts strandt in zicht van de haven, Laporte maakt werk Vingegaard af

Een verraderlijk lastige dag bij de openingsetappe van het Criterium du Dauphine. Lokale regenbuien zorgden voor een nat wegdek in de afdalingen en een kopgroep met hardrijders legde het tempo enorm hoog de hele dag.

Koplopers

In die kopgroep van de dag zaten Dorian Godon, Brent Van Moer, Fabio Van den Bossche, Donavan Grondin en Rune Herregodts. Die laatstgenoemde was de sterkste van de dag. Beklimming na beklimming werd de kopgroep kleiner en op de laatste passage van de Côte du Rocher de l'Aigle leek het alsof Herregodts werd teruggepakt door het peloton.
Maar in de afdaling sprokkelde hij weer 15 seconden bij elkaar. Net niet genoeg voor de overwinning. In de laatste meters ging Herregodts helemaal stuk en op tien meter van de finish werd hij ingehaald door Christophe Laporte en Matteo Trentin om als derde te finishen.

Vingegaard

De Fransman maakte het knappe werk van Jonas Vingegaard af. De tourwinnaar nam een lange laatste inspanning voor zijn rekening en die maakte Laporte maar al te graag af. Matteo Trentin had geen antwoord op de versnelling van Laporte, maar kon in zijn wiel mee voor een tweede plaats.

Uitvallers

Ook kende de eerste dag direct een paar slachtoffers. Ethan Hayter kwam twee keer ten val en moest al snel opgeven. Ook stape Hugo Page snel in de auto en Antwan Tolhoek wist de finish niet te halen. Dat moet een teleurstelling zijn voor de Nederlander die in aanloop naar de Dauphine al drie maanden lang bezig was met het terugkomen van een blessure.

WAAR KIJK JE?

Het Criterium du Dauphiné is elke dag live te zien bij discovery+. Stream de koers reclamevrij en mis geen seconde van de belangrijke momenten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie