Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

E3 Saxo Classic | “Genieten vandaag!” – Mathieu van der Poel heel blij met indrukwekkende solozege

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 22/03/2024 om 17:35 GMT+1

In Milaan-Sanremo was Mathieu van der Poel nog van goudwaarde voor ploeggenoot Jasper Philipsen, vanaf nu is alles voor de wereldkampioen zelf – tenminste, dat is de wens van Van der Poel. Zijn zege in de E3 Saxo Classic was imponerend, zijn woorden achteraf waren dat ook. “De E3 stond nog niet op mijn lijstje, dus ik ben blij met deze zege. Zeker met de manier waarop.”

E3 Saxo Classic | “Genieten vandaag!” – Mathieu van der Poel heel blij met indrukwekkende solozege

In het flash interview na afloop van zijn eerste zege in een wegkoers van dit kalenderjaar, stond VDP Renaat Schotte te woord. Met als eerste een uitleg over zijn zegegebaar: “Het was zoals een emoji die ik op mijn iPhone ook vaak naar vrienden stuur.”
“Dit is een zege die enorm veel deugd doet. De E3 stond nog niet op mijn lijstje, dus ik ben heel blij – zeker met de manier waarop”, glimlachte Van der Poel van vreugde. “Ik kan alleen maar tevreden zijn, genieten vandaag!”
picture

E3 Saxo Classic | Mathieu van der Poel wint na lange solo – Wout van Aert derde na val op Paterberg

Fout van Aert

Vervolgens mocht de drager van de regenboogtrui zijn eigen koers nog eens analyseren. “Het is teveel om samen te vatten, denk ik”, was de repliek van de Nederlander. “Eerst en vooral heeft de ploeg fantastisch werk geleverd en daarna heb ik geprobeerd de koers te openen op de Taaienberg.”
“Er was nog een vrij grote groep over en toen heb ik mijn momenten gekozen om de koers hard te maken”, vervolgde Van der Poel. “Ik weet niet wat er gebeurde op de Paterberg, want ik denk dat ze daar gevallen zijn?” Schotte hielp een handje, door te zeggen dat zijn grote sportieve rivaal Wout van Aert gevallen was.
“Ik heb alleen gehoord dat ze gevallen waren. Toen was het wel nog heel ver naar de finish”, concludeerde de mondiaal kampioen op de weg en in de cross. Van Aert kwam nog dicht. “Ik dacht dat hij ging terugkomen, maar ik bleef de wattages rijden die ik kon rijden en toen haalde ik gelukkig de bovenhand.”
picture

E3 Saxo Classic | Wout van Aert valt op Paterberg, koers beslist? Van der Poel versnelt!

Warme wereldkampioen

De omstandigheden onderweg waren niet bijster goed, zo was vooral te merken bij de concurrentie in de finale. Biniam Girmay kreeg een hongerklop en ook Van Aert had het lastig. “Koud was het gelukkig niet, ik heb er zelf wel voor gezorgd dat ik warm bleef”, lachte de 29-jarige renner.
“Ik vind het niet erg om in deze omstandigheden te koersen, zeker niet als het in de finale is. Als het vanuit het vertrek zo is, is het iets minder. Zo vond ik het nog wel oké.” Waren er conclusies te trekken uit deze koers? “Dat doe ik nooit. Als ik niet goed ben doe ik het niet, als ik goed ben doe ik het ook niet. Ik denk dat elke wedstrijd opnieuw gereden moet worden, ik kan alleen maar tevreden zijn met het niveau dat ik zelf haal.”
picture

E3 Saxo Classic | Enkele fan kan niet tegen verlies - duimpje omlaag voor Van der Poel

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie