Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK Wielrennen | Marlen Reusser in Drenthe voor de derde keer op rij Europa's beste tijdrijdster

Sander Grasman

Geupdate 20/09/2023 om 16:00 GMT+2

Een maandje geleden liep het tijdens het WK in Glasgow helemaal mis voor Marlen Reusser, maar op het EK Wielrennen in Drenthe heeft de Zwitserse zich op indrukwekkende wijze gerevancheerd. Na een voorzichtige start reed ze in het restant van de koers ver weg bij de concurrentie.

EK Wielrennen | Jarige Marlen Reusser oppermachtig en voor derde keer Europees Kampioen tijdrijden

In Drenthe had de wind vrij spel en dat maakte het de rensters alsnog erg lastig op dit redelijk vlakke parcours. De jarige Marlen Reusser was duidelijk voorzichtig gestart, want bij het eerste tussenpunt gaf ze nog een kleine seconde toe op Christina Schweinberger.
De Oostenrijkse was in augustus tijdens het WK Wielrennen in Glasgow al de beste Europese met een knappe derde plek en leek ook vandaag dus te gaan verrassen, maar dat was buiten een geweldige indeling van Reusser gerekend.

ONGENAAKBAAR

Al bij het tweede tussenpunt had de Zwitserse de orde hersteld. Ze was daar bijna een halve minuut sneller dan de Ooostenrijkse, die daar nog op koers was voor een zilveren plak, maar uiteindelijk net als in Glasgow genoegen moet nemen met het brons.
In het laatste deel kwam de Britse Anna Henderson namelijk nog langszij. Met minder dan een seconde voorsprong op Schweinberger was de renster van Team Jumbo-Visma de best-of-the-rest achter een ongenaakbare Reusser. Waar de nummers twee en vijf door slechts vijf seconden van elkaar gescheiden waren, dook Reusser, die in de slotmeters Riejanne Markus inhaalde, drie kwart minuut onder de snelste tijd van Henderson.
picture

EK Wielrennen | "Dit parcours was perfect voor mij" - jarige Reusser erg blij met speciale dag

Hoewel ze ingehaald werd door de winnares, was Markus nog wel de beste Nederlandse. Shirin van Anrooij, die op het laatste moment moest invallen voor Demi Vollering, eindigde in het achterveld op een negentiende stek.

WAAR KIJK JE?

Natuurlijk zijn ook de Europese kampioenschappen wielrennen te volgen via Eurosport en discovery+. Rijdt Wout van Aert zich in de prijzen en wat mogen we verwachten van Demi Vollering en wereldkampioene Lotte Kopecky? Mis geen seconde van het EK wielrennen in Drenthe!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie