Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Fem van Empel en Marianne Vos mee met Jumbo-Visma dat aast op dagsucces

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 29/06/2023 om 11:41 GMT+2

Jumbo-Visma gaat met Fem van Empel en Marianne Vos als grote namen naar de Giro Donne. Voor Van Empel wordt het haar derde koers op de weg na eerder de Volta Limburg Classic en Brabantse Pijl. Vos keert terug in de koers die haar al veel succes bracht. Opvallend is dat Jumbo-Visma in eerste instantie het algemeen klassement links laat liggen.

Vuelta Femenina | Vos pakt met machtige sprint tweede zege op rij in Spanje

Fem van Empel zou in het voorjaar drie wegwedstrijden rijden. Dat werden er uiteindelijk maar twee. De Volta Limburg Classic en de Brabantse Pijl verliepen teleurstellend waarna ze niet meer aan de start stond van de Waalse Pijl. In de Giro Donne aast de Brabantse op eerherstel.
Verder komt Jumbo-Visma met de volgende ploeg. Karlijn Swinkels, Teuntje Beekhuis, Marianne Vos, Maud Oudeman, Noemi Ruëgg en Linda Riedmann.

Parcours

Marianne Vos heeft goede herinneringen aan de Giro Donne. De Nederlandse won al 32 etappes in de Italiaanse rittenkoers. “Ik kijk er altijd naar uit om te koersen in de Giro. Het peloton is ook iets minder nerveus dan in de Tour. Ook dit jaar wacht weer een mooi parcours.”
“Vroeger was er een opbouw in het parcours maar nu is er maar één etappe met minder dan 1000 hoogtemeters”, analyseert ze de route. “Het gaat spektakel worden. Ik denk dat het klassement in twee of drie etappes beslist gaat worden.”
picture

Giro Donne | Indrukwekkende Marianne Vos pakt tweede ritzege

Geen klassementsambities

Dat klassement is geen hoofddoel voor Jumbo-Visma. “Het afwisselende parcours past bij ons samengestelde team”, zegt coach Carmen Small. “Als we onze kaarten goed uitspelen kunnen we elke dag meedoen om de overwinning. Het eindklassement is niet ons hoofddoel.”
De Giro Donne start vrijdag 30 juni en duurt tot en met 9 juli.

WAAR KIJK JE?

De Giro Donne is van de eerste tot en met de laatste etappe live te volgen via Eurosport en discovery+. Van de start in het prachtige Toscane tot de finish op het pittoreske Sardinië: mis niets van de 34ste Giro Donne met Annemiek van Vleuten en Marianne Vos!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie