Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Giro Donne | Prachtige beelden! Van Vleuten deelt roze truien uit aan medewerkers Movistar

Kevin van Nunen

Geupdate 12/07/2022 om 12:23 GMT+2

Annemiek van Vleuten heeft haar ploeg Movistar niet alleen een plezier gedaan door de Giro Donne te winnen. De drievoudig winnares had aan de finish in Padua een verrassing voorbereid voor de diverse medewerkers van de ploeg. De teamleden kregen van Van Vleuten stuk voor stuk een roze trui om gezamenlijk haar triomf te vieren.

Giro Donne | “Sorry mam!” - Van Vleuten mist op hoge snelheid de bocht in afdaling

Van Vleuten reed in het laatste weekend van de Giro Donne op een roze fiets, maar op haar beurt had de 39-jarige, die voor de derde keer de Ronde van Italië won, ook een verrassing voorbereid voor de omkadering van de ploeg, zonder wie ze natuurlijk nooit had kunnen winnen.
Om haar ploeg te bedanken voor het harde werk tijdens het Italiaanse avontuur had Van Vleuten één en ander voorbereid. De hele staf was aan de finish bij elkaar geroepen, waarna de Nederlandse uit twee tasjes de ene na de andere roze trui – en een enkele paarse puntentrui, die ze ook won – tevoorschijn toverde.

Cadeaus

Op de truien had de 39-jarige een persoonlijke boodschap geschreven voor het betreffende teamlid, dat een prachtig aandenken kreeg aan een prachtige triomf. Van Vleuten zette haar collega’s van Movistar beurtelings in het zonnetje bij het uitreiken van de truien.
Een enkele keer wees ze op de persoonlijke boodschap die op de trui staat geschreven. Behalve haar eigen roze trui en enkele bokalen nam Van Vleuten op haar beurt haar roze fiets mee naar huis. Die staat nu als het ware in de prijzenkast, tussen nog meer bij elkaar gefietst zilverwaar.
De volgende uitdaging laat voor Van Vleuten niet lang op zich wachten; ze stapt 24 juli alweer op voor de allereerst Tour de France Femmes.
picture

Giro Donne | Van Vleuten valt in afdaling, wint bergrit en legt basis voor derde eindzege

WAAR KIJK JE?

Behalve alle klassiekers en de Giro Donne kijk je ook live naar de Tour de France Femmes op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie