Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Goedemiddag, en welkom terug bij ons liveblog van de Giro d'Italia! Vandaag staat de elfde etappe op het programma. Vanaf 13:00 zijn we live op Eurosport 1. Lukt het niet om te kijken? Dan houden wij je op de hoogte via dit liveblog! Om vast een beetje warm te draaien: Kijk hier naar de top-3 van Bobbie Traksel en Sander Kleikers voor deze etappe.

Giro d'Italia
Etappe 11 | Vlak | Mannen | 22.05.2019
Live
Live Updates
Gijs Blauwhof

Geupdate 22/05/2019 om 17:30 GMT+2


Live comment icon
Dit was het liveblog weer voor vandaag. De sprinters hebben een mooie eerste anderhalve week gehad, vanaf morgen is het aan de aanvallers en de klassementsmannen! Morgen zijn we er weer bij met ons liveblog, maar blijf vooral onze website en social media volgen voor meer interviews en behind the scenes!
FINISH
Live comment icon
EWAN WINT DE SPRINT!! Ackermann komt veel te vroeg op kop en speelt eigenlijk de lead-out man van Ewan. Demare komt nog wel langs Ackermann en eindigt als tweede waardoor Ackermann als derde over de finish gaat. Viviani was weer te laat, deze keer kwam hij als 4e over de streep. Niet de Giro waar hij op had gehoopt...
1 KM
Live comment icon
Quick-Step, Groupama, BORA. Allemaal met een aantal renners voorin om de sprint aan te trekken. Het zal erom spannen. De laatste kilometer!!
2 KM
Live comment icon
Het is strijden om een goede plek! Het is flink duw en trek werk bij alle sprintploegen. Nog 2 kilometer!!
17:20
En weer, net zoals gisteren, een renner die even demarreert. Deze keer Knees (INEOS), gisteren een renner van CCC. Het is een ware kopie van gisteren aan het worden en dat zou goed nieuws zijn voor Demare. Minder dan 4 kilometer te gaan!
5 KM
Live comment icon
Nog 5 kilometer! Dat betekent dat de klassementsmannen zich over 2 kilometer uit laten zakken en het alleen nog aan de sprintploegen is. Demare en Ackermann hebben allebei de punten nodig voor het klassement, Ewan en Viviani willen met een overwinning uit de Giro stappen. Wie zal het worden?
10 KM
Live comment icon
Weinig te melden, behalve dat het nog 10 kilometer is! Het is wachten op de laatste 3 kilometer, dat de klassementsploegen zich uit laten zakken en de sprinters zich kwaad gaan maken. Laten we hopen dat de renners de laatste kilometers deze keer zonder kleerscheuren doorkomen...
15 KM
Live comment icon
De finish: een stijgingspercentage van 1 procent. Dit zal niet veel invloed hebben op de sprint. Maar in combinatie met de open aankomst en de pittige tegenwind zal het geen makkelijke sprint worden. Wie heeft in deze omstandigheden de beste kansen? Nog 15 kilometer!
20 KM
Live comment icon
Nog 20 kilometer! De sprintploegen bepalen het tempo (Lotto, Quick-Step, Groupama). De klassementsrenners zoeken met hun ploeg een veilig plekje voorin (Mitchelton, Jumbo, Bahrain). Het is het beeld dat we veel hebben gezien in de afgelopen anderhalve week. Dit zal morgen zeker anders zijn.
25 KM
De 3 moedige vluchters zijn bijna 200 kilometer in de vlucht geweest, maar worden nu toch echt teruggehaald door het peloton. De komende 20 kilometer zullen hetzelfde zijn als gisteren, de teams zullen hun klassementsmannen willen beschermen, de sprinters willen voorin zitten om de slag niet te missen.
16:45
Live comment icon
Gisteren lieten we zien hoe de renners van Astana zich verplaatsen, vandaag kijken we mee in de materiaalwagen van Lotto-Soudal:
16:40
Live comment icon
Geen sprint om de bonificatieseconden. Nog 30 kilometer en het verschil is nog 1"30"!
40 KM
Live comment icon
Nog 40 kilometer te gaan. over 9 kilometer is er nog een tussensprint, deze keer voor bonificatieseconden.
16:30
Live comment icon
Jenthe Biermans heeft een duidelijk doel voor deze Giro:
45 KM
Live comment icon
Ook Groupama mengt zich nu vooraan het peloton. Het verschil met de kopgroep is onder de 2 minuten. Nog 45 kilometer!
16:20
Live comment icon
Het virtuele puntenklassement na de tussensprint ziet er als volgt uit:
16:10
Live comment icon
Thomas de Gendt is uitgesproken over etappes als vandaag. Wanneer zal de specialist van het aanvallen zijn kans schoon zien? Misschien morgen al?
60 KM
Live comment icon
Nog 60 kilometer, het verschil is weer terug naar 3"00". De koplopers: Cima, Maestri en Frapporti. Het meest verrassende tot nu toe was de tussenprint, waar Demare (voorlopig) de paarse trui overneemt van Ackermann, met behulp van Selig. Terwijl Selig de ploeggenoot van Ackermann is. Het zijn toch steeds Lotto en Quick-Step die het tempo bepalen in het pelotont. Begrijpelijk, gezien Ewan (Lotto) en Viviani (Quick-Step), na vandaag afstappen en voor de zege gaan.
15:50
Live comment icon
Nog een leuk feitje: we zijn er ondertussen een paar kilometer voorbij, maar toen er nog 74 kilometer te gaan was, waren we precies halverwege de Giro qua aantal kilometers! En wat voor kilometers komen er nog aan, met meerdere berg- en heuveletappes.
70 KM
Live comment icon
Er was meer dan 1 punt nog te verdienen (excuus). Een rare situatie deed zich voor. Demare wint van Ackermann, maar Selig (de teamgenoot van Ackermann), probeert voor Demare te komen. Dit lukt niet en hij eindigt zo voor zijn ploegmaat. Nu staat plots Demare een punt voor op Ackermann. Bijzondere actie van Selig...