22-05-19 - 12:05
AFGELOPEN
Carpi - Novi Ligure
0km
?km
Giro d'Italia • Etappe11
avant-match

LIVE
Carpi - Novi Ligure
Giro d'Italia - 22 mei 2019

Giro d'Italia - Volg deze wielerwedstrijd live op Eurosport. De actie begint om 22 mei 2019 op 12:05. Met ons liveverslag mis je niks!
Alles over Wielrennen: schema's en resultaten

    
30
Highlights 
 
 Verwijderen
 

Dit was het liveblog weer voor vandaag. De sprinters hebben een mooie eerste anderhalve week gehad, vanaf morgen is het aan de aanvallers en de klassementsmannen! Morgen zijn we er weer bij met ons liveblog, maar blijf vooral onze website en social media volgen voor meer interviews en behind the scenes!

FINISH

EWAN WINT DE SPRINT!! Ackermann komt veel te vroeg op kop en speelt eigenlijk de lead-out man van Ewan. Demare komt nog wel langs Ackermann en eindigt als tweede waardoor Ackermann als derde over de finish gaat. Viviani was weer te laat, deze keer kwam hij als 4e over de streep. Niet de Giro waar hij op had gehoopt...

1 KM

Quick-Step, Groupama, BORA. Allemaal met een aantal renners voorin om de sprint aan te trekken. Het zal erom spannen. De laatste kilometer!!

2 KM

Het is strijden om een goede plek! Het is flink duw en trek werk bij alle sprintploegen. Nog 2 kilometer!!

17:20 

En weer, net zoals gisteren, een renner die even demarreert. Deze keer Knees (INEOS), gisteren een renner van CCC. Het is een ware kopie van gisteren aan het worden en dat zou goed nieuws zijn voor Demare. Minder dan 4 kilometer te gaan!

5 KM

Nog 5 kilometer! Dat betekent dat de klassementsmannen zich over 2 kilometer uit laten zakken en het alleen nog aan de sprintploegen is. Demare en Ackermann hebben allebei de punten nodig voor het klassement, Ewan en Viviani willen met een overwinning uit de Giro stappen. Wie zal het worden?

10 KM

Weinig te melden, behalve dat het nog 10 kilometer is! Het is wachten op de laatste 3 kilometer, dat de klassementsploegen zich uit laten zakken en de sprinters zich kwaad gaan maken. Laten we hopen dat de renners de laatste kilometers deze keer zonder kleerscheuren doorkomen...

15 KM

De finish: een stijgingspercentage van 1 procent. Dit zal niet veel invloed hebben op de sprint. Maar in combinatie met de open aankomst en de pittige tegenwind zal het geen makkelijke sprint worden. Wie heeft in deze omstandigheden de beste kansen? Nog 15 kilometer!

20 KM

Nog 20 kilometer! De sprintploegen bepalen het tempo (Lotto, Quick-Step, Groupama). De klassementsrenners zoeken met hun ploeg een veilig plekje voorin (Mitchelton, Jumbo, Bahrain). Het is het beeld dat we veel hebben gezien in de afgelopen anderhalve week. Dit zal morgen zeker anders zijn.

25 KM 

De 3 moedige vluchters zijn bijna 200 kilometer in de vlucht geweest, maar worden nu toch echt teruggehaald door het peloton. De komende 20 kilometer zullen hetzelfde zijn als gisteren, de teams zullen hun klassementsmannen willen beschermen, de sprinters willen voorin zitten om de slag niet te missen.

16:45

Gisteren lieten we zien hoe de renners van Astana zich verplaatsen, vandaag kijken we mee in de materiaalwagen van Lotto-Soudal:

16:40

Geen sprint om de bonificatieseconden. Nog 30 kilometer en het verschil is nog 1"30"!

40 KM

Nog 40 kilometer te gaan. over 9 kilometer is er nog een tussensprint, deze keer voor bonificatieseconden.

45 KM

Ook Groupama mengt zich nu vooraan het peloton. Het verschil met de kopgroep is onder de 2 minuten. Nog 45 kilometer!

16:20

Het virtuele puntenklassement na de tussensprint ziet er als volgt uit:

60 KM

Nog 60 kilometer, het verschil is weer terug naar 3"00". De koplopers: Cima, Maestri en Frapporti. Het meest verrassende tot nu toe was de tussenprint, waar Demare (voorlopig) de paarse trui overneemt van Ackermann, met behulp van Selig. Terwijl Selig de ploeggenoot van Ackermann is. Het zijn toch steeds Lotto en Quick-Step die het tempo bepalen in het pelotont. Begrijpelijk, gezien Ewan (Lotto) en Viviani (Quick-Step), na vandaag afstappen en voor de zege gaan.

15:50

Nog een leuk feitje: we zijn er ondertussen een paar kilometer voorbij, maar toen er nog 74 kilometer te gaan was, waren we precies halverwege de Giro qua aantal kilometers! En wat voor kilometers komen er nog aan, met meerdere berg- en heuveletappes.

70 KM

Er was meer dan 1 punt nog te verdienen (excuus). Een rare situatie deed zich voor. Demare wint van Ackermann, maar Selig (de teamgenoot van Ackermann), probeert voor Demare te komen. Dit lukt niet en hij eindigt zo voor zijn ploegmaat. Nu staat plots Demare een punt voor op Ackermann. Bijzondere actie van Selig...

72 KM

Cima pakt de volle buit bij de tussensprint. Na de kopgroep blijft er nog 1 puntje over, precies het verschil tussen Ackermann en Demare. Gaan zij sprinten om dat ene puntje?

15:40

Elia Viviani hoopt op vandaag!

95 KM

de voorsprong is onder de 3 minuten. Het peloton gaat steeds harder werken om de kogroep tijdig terug te halen. Dat is het volgende punt waar we naar uitkijken. Daarna gaan wij ons voorbereiden op de sprint. Nog 95 kilometer te gaan.

14:55

Maar geen paniek, er zijn nog genoeg inteviews en leuke weetjes, ook op dagen als vandaag! Heb je de foto van Dunne bijvoorbeeld al gezien? Dit is zijn lengte vergeleken met enkele mannen uit het peloton. En heb je onze quizvraag al beantwoord via Twitter?

105 KM

Ondertussen wordt er natuurlijk nog gefietst, al verandert er daar weinig. De voorsprong van de drie koplopers is iets teruggelopen naar 3"40". Het peloton wordt aangevoerd door Lotto en Quick-Step. Zij houden het verschil stabiel voor hun sprinters. We zijn iets over de helft, nog 105 kilometer te gaan.

14:40

Ook vandaag een nieuwe aflevering van Kop over Kop. Deze keer praten Bobbie en Sander over legendarische Italiaanse renner.

14:30

Er is tijd voor vandaag, dus Guarnieri neemt deze tijd dan ook om zijn familie even gedag te zeggen.

14:25

Het is vandaag tijd voor een quizvraag! Weet jij het antwoord? Ga dan naar onze Twitterpagina @EurosportNL en reageer onder onze tweet!

14:20

Een leuk feitje: de 3 Italianen in de kopgroep waren ook in etappe 2 de 3 koplopers.

140 KM

De voorsprong is stabiel rond de 4 minuten. Nog 140 kilometer te gaan. De vluchters zijn nog steeds Cima, Frapporti en Maestri.

13:50

Naast Ewan en Demare gaat ook Elia Viviani voor de overwinning. Het is de laatste kans voor Viviani op zijn eerste Giro-zege van dit jaar. Hoe groot zijn de kansen van de Italiaanse sprinter?

13:35

Ook vandaag heeft De Gendt het parcours mee voor onderweg. Je weet maar nooit!

13:30

Interviewen is geen makkelijke taak!

LIVE

We zijn nu live op Eurosport 1! Volg de Giro op tv, via social media of gewoon via dit liveblog!

170 KM

De etappe van vandaag lijkt hetzelfde eruit te gaan zien als gisteren, alleen dan langer. Nog 170 kilometer en de voorsprong van de kopgroep blijft rond de 5 minuten. Maar niet getreurd: Wij plaatsen vandaag interviews en nog veel meer via het liveblog en op onze social media.

13:10

Caleb Ewan zal gedreven zijn om voor zijn tweede overwinning deze Giro te gaan. Zal het hem lukken?

12:50

De voorsprong is nu 5 minuten. Het is vooral de vraag welke ploeg uiteindelijk gaat werken in het peloton en wanneer de kopgroep wordt teruggehaald. Maar dat ze teruggehaald worden op een vlakke etappe zoals vandaag is wel een feit. De sprinters zullen vandaag weer willen strijden om de overwinning.

12:40

De eerste ontsnapping van de dag is al een feit en het zijn drie Italianen: Cima (Nippo-Vini), Frapporti (Androni) en Maestri (Bardiani). Het peloton laat ze gaan. Hoelang zullen de drie vooruit blijven vandaag?

12:20

Volg ook onze social media en website voor interviews en meer informatie over de etappe van vandaag!

Twitter: @Eurosport_NL

Facebook: @EurosportNL

En sinds kort hebben wij ook een Instagram account om meer beeldmateriaal met jullie te kunnen delen!

Instagram: @EurosportNL

 

Goedemiddag, en welkom terug bij ons liveblog van de Giro d'Italia! Vandaag staat de elfde etappe op het programma. Vanaf 13:00 zijn we live op Eurosport 1. Lukt het niet om te kijken? Dan houden wij je op de hoogte via dit liveblog! Om vast een beetje warm te draaien: Kijk hier naar de top-3 van Bobbie Traksel en Sander Kleikers voor deze etappe.