Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Goedemiddag, en welkom bij de 12e etappe van de Giro d'Italia! De etappe van vandaag gaat van Cuneo naar Pinterolo. Onderweg komen we de eerste berg van de 1e categorie van deze Giro tegen! Je kunt nu live kijken op Eurosport 1, of volg ons liveblog gedurende de etappe. Juan Antonio Flecha heeft de beklimming verkent voor ons, kijk hier wat hij erover zegt:

Giro d'Italia
Etappe 12 | Berg | Mannen | 23.05.2019
Live
Live Updates
Gijs Blauwhof

Geupdate 23/05/2019 om 17:10 GMT+2


17:10
Dit is de Giro zoals we het graag zien! Het was een mooie etappe, zeer chaotisch en zwaar. De eerste berg van de 1e categorie deze Giro zorgt gelijk al voor verschillen, al zijn het kleine. De komende dagen dagen staan mooie en zware bergetappes op het programma! En ook daar zijn we weer bij. Dus kijk ook morgen op Eurosport 1 of volg ons liveblog! En kijk natuurlijk op onze social media en website voor interviews en meer!
17:07
Live comment icon
Mollema, Nibali, Majka, Roglic, Yates, Chavez, komen allemaal op 30 seconden afstand binnen. Carty, Jungels, Conti, Formolo zijn allemaal nog niet binnen.
17:06
Live comment icon
Landa en Lopez komen binnen op 7"34" van de kopgroep.
17:05
Live comment icon
Polanc is officieel leider van het algemeen klassement en start morgen i nde roze trui!
17:04
Lopez en Landa zijn boven. Hun teamgenoten hebben de klim niet overleefd en het is aan de twee mannen om nu zelf vol te houden tot de finish.
17:03
Landa en Lopez beginnen aan de laatste klim, de favorieten in de achtervolging zitten ook al op de klim en zij worden geleid door niemand minder dan Mollema!
17:02
Live comment icon
Thomas de Gendt komt binnen op 2"30" van de kopgroep, samen met 5 andere renners die in de eerste vlucht zaten. Langzamerhand zullen andere vluchters binnendruppelen. Ondertussen wachten we op de klassementsrenners!
17:00
Live comment icon
BENEDETTI WINT DE ETAPPE! De kopgroep komt toch weer samen en Benedetti wint de sprint. Nu tijd om even op adem te komen tot de klassementsmannen aan de laatste twee kilometer beginnen. Lopez en Landa hebben nog steeds een voorsprong.
16:58
Live comment icon
Iedereen is toch terug! een sprint tussen 6 man in de kopgroep waarvan 4 Italianen!
16:57
Live comment icon
De overblijvers van de kopgroep zijn Brambilla, Capecchi en Dunbar! Wie gaat er voor de etappezege? Het zal erom spannen!
16:56
Live comment icon
Ze zijn begonnen aan de muur en Brambilla trekt gelijk een gat! Capecchi kan in zijn wiel blijven. Dunbar is in de achtervolging, de rest van de kopgroep lijkt het te kunnen vergeten.
16:54
Live comment icon
De kopgroep is nog maar 1 kilometer verwijderd van de laatste muur! over ongeveer een kwartier weten we wie de etappe heeft gewonnen en waar de verschillen zijn gemaakt tussen de klassementsrenners. Hoe dan ook is de belofte uitgekomen: Het is een mooie etappe!
16:52
Live comment icon
Ook Mollema zit weer bij deze groep!
16:52
Live comment icon
Dit was het moment dat het losbarstte op de Montoso. Hirt was de eerste die een demarrage plaatste.
16:49
Live comment icon
Het blijft maar onrustig en chaotisch in de favorietengroep, waar nu weer uit wordt gedemarreerd. Al lijken ze niet ver te komen.
16:48
Mollema zit vlak achter de groep van Roglic, terwijl Nibali maar tempo gaat maken. Roglic heeft nog geen meter op kop gewerkt en laat de rest het lekker opknappen. Daardoor kan onder andere Mollema waarschijnlijk terugkeren!
16:45
De groep met de favorieten werkt slecht samen. Het is chaotisch vandaag en Landa en Lopez benutten deze kans optimaal! Majka is het er niet mee eens en trekt nog maar een keer door.
16:43
Zowel Landa als Lopez heeft een mannetje met zich in de groep, Sutterlin en Boadu zaten mee in de ontsnapping maar doen nu knechtwerk voor hun twee kopmannen. Een sterke zet van zowel Astana als Movistart vandaag!
16:40
Live comment icon
Landa en Lopez hebben nog een voorsprong op deze groep, terwijl de mannen van Mitchelton-Scott dit dicht proberen te rijden. Roglic en Nibali zitten in diezelfde groep.
16:38
De 8 man die om de etappezege gaan strijden: Planc, Brambilla, Dunbar, Capecchi, Benedetti, Caruso, Cataldo, Montaguti.